Pusztítás

2017.09.11. 10:36

Az E.ON elismeri: túlzó volt a gallyazás mértéke

Szekér Tiborné becsvölgyei olvasónk panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, nehezményezve, hogy Becsvölgye, Petőfi utca 11. szám alatti otthonuk udvarán augusztus 29-én délután drasztikus pusztítás esett a díszfákban.

Magyar Hajnalka

Szekér Tibor a megcsonkított díszfák előtt. Állításuk szerint az ágak eredetileg sem közelítették meg a vezetékeket

Fotó: Katona Tibor

- Megértjük, hogy az áramszolgáltatónak fontos a vezetékek megóvása és ezáltal az üzemzavarok elkerülése, de mindez nem lehet indok arra, hogy derékban elvágják a díszfáinkat - mondta el Szekér Tiborné. - Arról nem is beszélve, hogy a mi díszfáink még egyáltalán nem közelítették meg a vezetékek magasságát. A gallyazásról korábban értesítést nem kaptunk, nem is voltunk otthon, munkából hazatérve fogadott a megdöbbentő látvány. Úgy nézett ki az udvar, mintha orkán csapott volna le rá. A levágott ágak szerteszét hevertek, egy részük a kerítésre zuhant, ki se tudtam tőlük nyitni a kaput. A díszfáink helyén pedig torzó éktelenkedett...

Szekér Tibor a megcsonkított díszfák előtt. Állításuk szerint az ágak eredetileg sem közelítették meg a vezetékeket Fotós: Katona Tibor

A panaszt továbbítottuk az E.ON-hoz. Ezt követően az áramszolgáltató egyeztetett a gallyazást végző vállalkozással, s saját szakemberei is tájékozódtak a helyszínen. Ennek nyomán Egyházi Nikoletta, az E.On szóvivője az alábbiakat jelezte:

Fotós: Katona Tibor

- Kollégáink is úgy ítélték meg, hogy ebben az esetben egy kicsit túlzó volt a gallyazás mértéke. Minden igyekezetünk ellenére sajnos néha előfordulnak ilyen esetek. Telefonon egyeztettünk ügyfelünkkel, a gallyazást végző alvállalkozónk pedig személyesen tárgyal velük az esetleges kompenzációról. Társaságunkat jogszabály kötelezi arra, hogy a hálózat biztonsági övezetébe belógó növényzetet, fákat eltávolítsa, ezzel is biztosítva az üzembiztos működést. Hiszen azon kívül, hogy a vezetékhez hozzáérő fa balesetveszélyes lehet, az üzemzavarok nagy részét is a hálózat biztonsági övezetébe nyúló fák, a hálózatra dőlő fák okozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában