Karácsonyi gyűjtőakció

2017.12.08. 18:39

Az önkormányzat is összefogott: Biztatóak az eredményei Balázs Andrásnak

Nagyszerű hírekkel érkezett haza első fővárosi kontrollvizsgálatáról otthonába lapunk karácsonyi gyűjtőakciójának kedvezményezettje, a ritka, de súlyos betegségben, mielofibrózisban szenvedő várföldei Balázs András.

Gyuricza Ferenc

A várföldei önkormányzat közmunkásai tegnap délután kezdték meg a Balázs családnak juttatott téli tüzelő felvágását. A képen balról Orsós Tibor, Árok Sándor, Bocskor Endre, Czigány Ferenc karbantartó, valamint Németh Gergő Fotó: Gyuricza Ferenc

A Szent László Kórházban végzett elemzések az október 31-én őssejtbeültetésen átesett 54 éves férfi szervezetében a fehérvérsejtek számának emelkedését mutatták ki, ami egyértelműen állapotának javulását jelzi. Többek közt ezt mondta tegnap lapunknak a férfi felesége, Balázs Andrásné.

Mint arról lapunkban az elmúlt napokban több alkalommal is beszámoltunk, Balázs András körülbelül egy éve lett először rosszul, majd a sorozatos vizsgálatok során kiderült, hogy egy ritka, de súlyos betegség támadta meg szervezetét. Emiatt transzplantációra, azaz őssejtbeültetésre volt szüksége, amit sikeresen el is végeztek rajta. Öt hét után, a múlt hét közepén térhetett haza várföldei otthonába, de továbbra is folyamatos kezelésre szorul, illetve a felgyógyulása érdekében steril körülményeket kell biztosítani számára. Lapunk gyűjtőakciója többek közt ennek megteremtésére, illetve a különleges életmód betartásával járó anyagi terhek csökkentésére irányul. A steril körülményeket annyira szigorúan be kell tartaniuk, hogy Andrásék nagyobbik lánya, a Lasztonyán élő Veronika sem látogathatja édesapját. Személyesen utoljára október 23-án találkoztak, azóta telefonon beszélgettek csak egymással.

A várföldei önkormányzat közmunkásai tegnap délután kezdték meg a Balázs családnak juttatott téli tüzelő felvágását. A képen balról Orsós Tibor, Árok Sándor, Bocskor Endre, Czigány Ferenc karbantartó, valamint Németh Gergő Fotó: Gyuricza Ferenc

– Nem tudom elégszer kifejezni a köszönetemet annak a rengeteg segítő szándékú ismerős és ismeretlen személynek, aki együttérez velünk, és bármilyen módon megpróbálja a helyzetünket könnyíteni – mondta Balázs Andrásné. – A minap egy bánokszentgyörgyi faipari vállalkozótól két kaloda kályhakész azaz felhasogatott tűzifát kaptunk. Ezzel, továbbá az önkormányzattól kapott két köbméternyi szociális tűzifával és a korábbról meglévővel a teljes téli tüzelőnk a rendelkezésünkre áll, így egy teherrel már kevesebb nyomja a vállunkat.

Az önkormányzat közmunkásai nemcsak kiszállították a szociális tűzifát, de a felvágását is ők végzik. A 180 lakosú falu polgármestere, Szörcsökné Horváth Mária szerint természetes, hogy ők is igyekeznek a nehéz körülmények közé került családon segíteni.

– Amikor András kórházba került, 70 ezer forint települési támogatást nyújtottunk számukra, illetve 150 ezer forint kamatmentes kölcsönt adtunk még – mondta a polgármester. – A bucsutai közhasznú egyesületen keresztül a fürdőkádat is mi vettük meg, de levélben vállalkozások további segítségét is kértük. Térségünk hulladékkezelője az egyéb fürdőszobai szaniteráruk megvásárlását vállalta magára, a zalai burkolatgyártó cég pedig a járólapot biztosítja térítésmentesen. Jelentkeztek már szakemberek is, akik a fürdőszoba felújítását végeznék el.

Utóbbi azért fontos, mert a jelenlegi fürdőszobába Balázs András nem léphet mehet be. A felújításig a steril szobában tisztálkodik, s csak a szobavécét használhatja. Az új fürdőszoba kialakításával, és annak állandó fertőtlenítlésével ez a bezártsága is enyhülne.

– Kicsi község a miénk, és a lélekszám arányához mérten nagyon sok az idős, nyugdíjas lakosa – sorolta tovább a polgármester. – András támogatására azonban összefogott az egész falu. Szinte nincs olyan nap, hogy valaki ne hozna be a hivatalba egy borítékba belehelyezett összeget, amivel a családot akarja segíteni

SEGÍTSÜNK EGYÜTT A BALÁZS CSALÁDNAK!

A Balázs András és családja részére a Zalai Hírlap és a 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett jótékonysági adománygyűjtés céljából megnyitott bankszámlaszám:

17600042-00358372-00600019

Számlavezető bank: Sopron Bank Zrt.

A közlemény rovatba beírandó: Balázs András és családja részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában