Programsorozat

2017.09.20. 15:23

Az október idén is az idősek hónapja

Idén is megrendezi az önkormányzat és a város idősügyi tanácsa az Az idősek hónapja rendezvénysorozatot szeptember 21. és október 27. között.

Szabó Judit

Az október elsejei világnap apropóján a város jó ideje már egyhónapos programsorozatot szervez az időseknek, de az őket érintő fejlesztésekkel is kifejezi, hogy fontos Zalaegerszegnek ez a generáció, mondta a rendezvénysorozatot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester. Példaként említette, hogy a TOP programból 200 millió forintot használnak fel a nyugdíjasklubok és az otthonház felújítására, és elindult az idősek gondozóházának felújítása további 200 millióból.

A programsorozatból kiemelte, hogy október 5-én, a gyaloglás világnapja alkalmából a megyei idősek tanácsa néhai elnöke, Boda László emlékére szerveznek túrát – ő élen járt az idősek hónapját megalapozó programtervek kidolgozásában is.

Szeptember 21-én elkezdődik a Szenior Akadémia első féléve, de lesz főző- (szept. 27.) és sportverseny is ( október 4.) a nyugdíjasoknak, és munkáikból képzőművészeti kiállítás nyílik október 10-én a VMK-ban. Az idősek hónapja során köszöntik a város nyugalmazott pedagógusait, október 16-án pedig Generációk együtt címmel várostörténeti vetélkedő zajlik, a csapatokban a szépkorúak mellett a diákönkormányzat tagjai is helyet foglalnak. Újdonság ez a vetélkedő, mondta a tájékoztatón Hutnik Eszter, a polgármesteri hivatal intézményfenntartó szakreferense, s a programok közt említette a haditornát és Az idős ember helye a társadalomban című konferenciát, amely október 25-én lesz.

Borítókép: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában