Az arányos városfejlesztés jegyében

2018.07.18. 08:00

Augusztus végéig új burkolatot kap a Telekalja utca Zalaegerszegen

A ságodi városrész Telekalja utcájában megkezdődött az útburkolat felújítása, amit tegnap bejáráson tekintett meg a város vezetése.

Hajdú Péter

A bejárás résztvevői a Telekalja utcában Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a város 1,5 milliárd forintból 29 helyszínen valósít meg infrastrukturális fejlesztéseket, felújításokat. Folyamatosan adják át a kivitelezőknek a munkaterületeket, amelyek egy részén az arányos városfejlesztés jegyében út- és járdafelújítás valósul meg. A polgármester közölte: a Telekalja utcában a lakosság kérésére, a terület önkormányzati képviselőjének javaslatára megy végbe a 32,7 millió forintos beruházás augusztus végéig. Dr. Tóth László önkormányzati képviselő elmondta: régóta gondot okozott a helyiek számára, hogy nagyobb esők után elöntötte a víz a Telekalja utcát és a Csapási utca egy részét is. A probléma régi, de a megszüntetéséhez szükséges munkák költsége miatt most nyílt lehetőség az orvoslására.

A bejárás résztvevői a Telekalja utcában Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A munkák során felújítják a Telekalja utca, továbbá a Csapási utca egy részének burkolatát összesen 480 méter hosszúságban, illetve megoldják a csapadékvíz levezetését a Gébárti-tó felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában