2017.12.12. 16:29
Adventi ízek, ünnepi sütemények Gyenesdiáson
Kézművesek portékáival, finom falatokat és ünnepváró programokkal várták vendégeket a településen hét végén.
A vendégeknek kínálták a sütimustrára nevezett finomságokat
A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület több mint egy évtizede hagyományos Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásárán helyi és környékbeli kézművesek kínálták karácsonyi portékáikat, az egyesület tagjai pedig a hideg télben melengető forralt bort, teát és étkeiket: kolbászt, a település nevére hangolt GyenesDogot, halászlevet, illatos sült gesztenyét és zsíros kenyeret. A gyerekeket játszóház várta és mézeskalácsot is süthettek.
– Évről – évre több olyan vendéggel találkozunk, akik csak erre a hétvégére érkeznek Gyenesdiásra. Azt a visszajelzést kapjuk, hogy a családias, bensőséges hangulat fogja meg őket – mondta el Czankáné Szalóky Szilvia, a GYTE elnöke. Idén is meghirdették a sütimustrát, melyre a nevezők szebbnél szebb és finomabbnál karácsonyi süteményeket készítettek.
– Idén is voltak gyerekek által sütött sütemények: nagyon finom tésztákat készítette. Ők nem hibákat vétettek, ki kell tapasztalniuk a fortélyokat, támogatni kell őket abban, hogy folytassák, nem szabad elvenni a kedvüket. Ők megmérkőztek a felnőttek süteményeivel is. Mindenki csodálatos süteményt készített – összegezte Somogyi Zoltán Max, a zsűri elnöke. Az édes és sós, klasszikus és kreatív sütiket a bírálat után a rendezvény vendégeinek kínálták.
Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár Gyenesdiáson