Segítség

2017.09.11. 13:26

Átadták a jótékonysági főzőnapon gyűjtött adományokat

Átadták hétfőn az AquaCity-ben szervezett jótékonysági nap bevételét a támogatottaknak a zalaegerszegi városházán.

Szabó Judit

Az önkormányzat minden évben szervez egy jótékonysági főzőnapot az aquaparkban. Az idei a részt vevő csapatok számát (64) és a cégek által felajánlott adományokat tekintve is rekordot döntött, mondta a városházán tartott adományátadáson Balaicz Zoltán polgármester, s közölte, a bevételből 3,126 millió forinttal a Zala Megyei Szent Rafael Kórház fizioterápiás osztályát támogatják az Ispita Alapítványon keresztül, 2 millió 84 ezer forinttal pedig a Zala Különleges Mentőket.

Vigh László országgyűlési képviselő a jótékonysági napon tapasztalt összefogást méltatta az adomány sajtónyilvános átadásán.

Az Ispita Alapítvány kuratóriumának elnöke, Eichinger Attila elmondta, hogy 3 éve határozták el a fizioterápiás osztály medencéjének felújítását, erre a célra fordítják a támogatást. A 30 éves medence gépészete elavult, csempézni is kellene, az öltözőket is beleértve teljes felújításra lenne szükség. Mindez 30 millió forintba kerül, ismertette Gombosné Papp Judit, az osztály vezetője. Még gyűjteni kell a felújításra, erre szolgál a Keresztury VMK-ban október 28-án tartandó jótékonysági est is.

A Zala Különleges Mentők többek között eszközbeszerzésre és képzésre fordítja a támogatást. Horváth Péter, a nemzetközi színtéren is már többször bizonyított csapat vezetője elmondta: vannak tagjaik, akik külföldön szerezték meg a mentéshez szükséges képesítésüket, de a magyar jogrend szerint bizonyos feladatokat itthon nem végezhetnek (például vihar közben beavatkozhatnak, de a káreseményt követően nem). Az ő hazai OKJ-s képzésükre is fordítanak a jótékonysági nap bevételéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában