Fesztivál

2018.06.18. 08:00

A sör és a zene ünnepe Nagykanizsán

Koncertek, sör, labdarúgás és jókedv. A hetedik alkalommal megtartott Kanizsai Sörfesztivál utolsó, szombati napján is megtelt az Erzsébet tér.

Benedek Bálint

Szikora Róbert és az R-GO nagy bulit csapott a Nagykanizsán már bizonyított, hogy hatalmas bulit tud csapni Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Az önkormányzat és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület közös rendezvényére már a pénteki nyitónapon is sokan kíváncsiak voltak. A hagyományos világos sör mellett lehetett kóstolni barnát, feketét, búzát, felső erjesztésűt. Az ínyencek pedig kipróbálhatták többek között szilvával, eperrel, ribizlivel, gyömbérrel és almával ízesítve is.

Közben a színpadon egymást váltották a fellépők, az Exotic együttest a fiatalok kedvence, a Zero zenekar váltotta. Szombaton a sörsátorban elhelyezett két kivetítőn az oroszországi labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit lehetett megnézni, persze szinte mindenki egy sör társaságában drukkolt kedvenc csapatának.

– Egy meccs 90 perces, ha boroznánk, a végére nagyon berúgnánk – mondta a veszprémi Szekeres Attila és Lukácsi Roland. – A sör kevesebb alkoholt tartalmaz. Félidőnként kettő elfogyasztása kellemes hangulatot teremt, s még a sportág szépségei sem halványulnak el.

Szikora Róbert és az R-GO nagy bulit csapott a nagykanizsai Erzsébet téren, a sörfesztiválon Fotó: Gergely Szilárd

Aki néhány korsóval többet gurított le, a koncerteken kiizzadhatta, hiszen a Bon Bon együttes, majd az est sztárfellépője, Szikora Róbert és az R-GO alaposan megtáncoltatta a közönséget. A tér később sem ürült ki, a rock and roll muzsika rajongóit a fővárosi Ed Philips and the Memphis Patrol bandája szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában