Project

2018.09.22. 13:00

A pályaszerkezet bedarálásával újították fel a besenyői utcát

A megyeszékhelyen zajló másfél milliárd forintos infrastrukturális fejlesztés egyik állomásaként készült el Zalabesenyőben a Csörge utca felújítása több mint 250 méter hosszúságban. A beruházásról pénteken adtak tájékoztatást.

Arany Gábor

Gecse Péter és Balaicz Zoltán az útavatón Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, hogy a kormányhatározatban a városnak megítélt összeget három jelentősebb csoportba sorolták be. Szinte minden városrészben utakat, járdákat újítanak fel, javítják a Zalaegerszegen működő cégek megközelítését. Mindez 29 helyszínt érint, ezek közül kiemelte a Keresztury művelődési központ, valamint a városi sportcsarnok előtti tér átépítését. Elmondta, hogy ezen a két helyszínen csak jövőre fejeződnek be a munkálatok. A 29 beruházás egyike a Csörge utcai is, ahol a Besenyő és a Kutilapi utca közötti szakaszon, 258 méteren 4-4,5 méter szélességben újult meg a burkolat.

Gecse Péter és Balaicz Zoltán az útavatón Fotó: Pezzetta Umberto

Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője utalt rá, hogy a városrész nagy forgalmú és rendkívül leromlott állapotú utcája újult meg a 23 millió fontos beruházás eredményeképpen. A régi pályaszerkezet bedarálásával, úgynevezett remix eljárással készült el az új alépítmény. A nyílt árkokat kitisztították, az utca felső szakaszának északi oldalán pedig K-szegély épült a víz elvezetéséhez. A felújítást megelőzően három szenny­vízaknafedlapot és -szűkítőt is kicseréltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában