Vélemények

2025.04.15. 06:00

Tudja, melyik pizza a zalaiak kedvence? (galéria, videó és szavazás a cikkben)

Zala vármegye pizzatérképén a Google keresője alapján számos éttermet lehet találni és szinte kivétel nélkül mindegyik 4,2 és 4,7 pontos értékelés között mozog. Az olasz ízvilág, a ropogós tészta és a feltétek változatossága miatt sok pizzakészítéssel foglalkozó helyet értékelnek a látogatok. Most a legjobb ötöt összegyűjtöttük és az egyik helyen megtudtuk a legjobb pizza receptjét is.

Tudja, melyik pizza a zalaiak kedvence? (galéria, videó és szavazás a cikkben)

Oláh Péter pizzaszakács kezében repül a pizzatészta a nagykanizsai Knysa étteremben

Fotó: Szakony Attila

A "Zala megye pizza" szavak beírása után legördülő pizzatérkép világos képet mutat arról, hogy a vendégek miképp értékelték az adott vendéglátóegységeket. Néhány, elmúlt hónapokban nyitott pizzakészítéssel foglalkozó hely fel sem került még a térképre, olyan helyek viszont megtalálhatók, amelyik étteremben nem a pizza számít a fő profilnak. Igyekeztünk egy olyan listát összeállítani, mely világosan megmutatja melyik pizzát, miért szeretik a vendégek.

pizza
Feltétlenül kell a pizzatészta tetejére változatos feltét, melynek vannak szabályai
Fotó: Szakony Attila

Pizza: Hévízen van a legjobb?

A listát átbogarászva jelenleg a legtöbb, 2998 vélemény a hévízi La Montanara Pizzéria - Étteremre érkezett, mellyel 4,6-os értékelést kapott. Három hónapja ezt írták a pizzákkal kapcsolatban: "...a négy évszak pizza szuper volt, tele feltétel, a rusztikus paradicsom szósz rajta olyan friss, mint nyáron. A dekoráció hangulatos, ízléses minden rendezett, a tálalás igényes, még jövünk." Egy hónapja egy másik dicsérő hozzászólás: "Hévíz szívében autentikus olasz ételekkel, hangulatos légkörrel és figyelmes kiszolgálással várja vendégeit. Vékony tésztás pizzák, házi tiramisu és széles ételválaszték jellemzi. Családbarát hely, ahol az ár-érték arány is megfelelő. Állatbarát és családok, csoportok számára is ideális választás!" Egy másik írás: "Egyáltalán nem tartom túlzásnak kijelenteni azt, hogy eddig életemben itt ettem a legjobb pizzát. Valami fantasztikusan finom volt, gazdag feltéttel. A pizza tészta tökéletesen volt megcsinálva. A felszolgálás is rendben volt, a pincérek nagyon kedvesek voltak és precízek."

Tornádó pizza...

A második helyen találjuk a zalakarosi Kicsi Rigó Étterem & Pizzéria éttermet 2899 véleményhez 4,5-ös értékelést tudhat a magáénak. Ez a hely sem kimondottan pizzéria, de érkezett néhány ilyen jellegű hozzászólás. Az egyik értékelés szerint: "Ketten érkeztünk az étterembe. Nagyon korrektek és kedvesek voltak. Egy magyaros és egy tornádó pizzát kértünk ki. Nagyon finom volt egyaránt a feltét és a pizzatészta is." Pozitívum, hogy minden hozzászólásra érkezik reakció az üzemeltetőtől, így a problémákra is reagálhatnak szinte azonnal.

Még a kiszolgálást is lehet pontozni

A vélemények száma alapján a dobogó harmadik fokára a nagykanizsai Robinson Pizzéria lépett fel 1828 véleménnyel, mely 4,4-es értékelést kapott. Három hete érkezett egy őszinte hozzászólás: "Nagyszerű ételek, pizza, mint Olaszországban, nagyszerű hangulat a boltíves pincében, jó árak, jó barátságos kiszolgálás, német menü. A meleg évszakban a szabadtéri terület az utolsó olaszországi nyaralását is idézi. Mindig boldog, csak így tovább!!!" Néhány hónapja pedig ezt írták: "Pizzát fogyasztottunk, ami nagyon ízlett mindannyiunknak. A kiszolgálással is meg voltunk elégedve. Szerintünk szuper hely, csak ajánlani tudom."

pizza
A pizzatészta a kidolgozást követően 2-3 napot hűtve pihen
Fotó: Szakony Attila

Még a különleges étrendre is figyelnek

A negyedik helyen találjuk a keszthelyi Giuseppe Pizzéria éttermét, mely 1740 véleményéhez 4,6-os értékelést kapott. Kezdjünk egy friss öt napos hozzászólással: "Különleges étrendet követve (keto), kicsit félve léptem be, hogy a variálások mennyire lesznek kivitelezhetőek. Semmi gond nem volt, a felszolgáló figyelmes, segítőkész és előzékeny volt. Az ételek viszonylag hamar elkészültek, finom és elég is lett minden. Nagyon jól éreztük magunkat, ha legközelebb itthon leszek, megint elmegyünk." Egy hete pedig így fogalmaztak: "Az egyik legfinomabb pizza, amit kóstoltam. Az árak korrektek, a felszolgáló nagyon kedves volt. Biztos visszatérünk még."

Nagy volt a tülekedés az ötödik helyen

Az ötödik helyen megosztva több étterem is osztozhatna, hiszen 400 és 1000 közötti hozzászólás mindegyik egységre érkezett. Ebben a versenyben a nagykanizsai Knysa - Kitchen&Bar étterem győzött a maga 943 véleményével, melyhez 4,7-es, vagyis a legmagasabb értékelést kapta. Érkezett ilyen hozzászólás: "Régóta ez az első hely amire 10 csillagot adnék ha lehetne. A pizza fenomenális minden részletében, a személyzet kedves és figyelmes, nagyon hangulatos a hely, és a felszolgálás minősége is ritkaság számba megy." De ilyen is: "A pizza kitűnő,itt a legfinomabb a városban és a kiszolgálás is!" Öt hónapja pedig valaki pedig ezt fogalmazta meg: "Knysát választottuk vasárnapi ebédünkre. Horvátországból érkezve nagyon örülök, hogy elmondhatom, nem csalódtunk. A szakácsokat nem stresszeltük ki maximálisan, de amit itt ettünk, az finom és ízletes volt. A tésztával és a pizzával együtt finom ételeket is meg lehet itt enni."

pizza
A szalámis pizza is nagy kedvenc, főleg, ha csípős verzió kerül a tésztára
Fotó: Szakony Attila

A közös gondolkodás eredményes

Utóbbi helyszínen, a Knysa étteremben jártunk, hogy megtudjuk mi a jó pizza titka. Erről Horváth Ármin séf és Oláh Péter pizzaszakács beszéltek. Ármin kiemelte: az étlapjukon az olasz stílusú pizzának külön megbecsült hely jut és éppen ezért rendkívül fontos, hogy milyen új feltétek kerüljenek a pizzákra. Az ízek kigondolása közös folyamat, tesztelnek és persze a vendégek igényeit is figyelembe veszik a legjobb pizza kitalálásakor.

pizza
Mezza Luna, azaz félhold pizza érdekes megjelenés finom feltétet rejt: paradicsom alap, mozzarella sajt, sonka, koktélparadicsom, 
Fotó: Szakony Attila

Egy pizza két perc

– A klasszikus pizzatésztát olasz liszttel gyúrunk, ahhoz adunk vizet, pici olajat, minimális élesztőt, sót és a Knysa-titkot, amit nyilván nem árulhatok el – mondta Oláh Péter. – Ezt rendesen ki kell dolgozni és 2-3 napot pihentetni, ez a hosszú kelesztés kell annak a fajta lisztnek, amit használunk. Ezek a praktikák is kellenek ahhoz, hogy a tészta jóval egyszerűbben megemészthető, így nem terheli meg a gyomrot. A feltétek nyilvánvalóan változatosak, de mindig alulra kerül a sajt és így tovább az adott pizza hozzávalói kerülnek rá. Van olyan pizza is, amire úgynevezett hideg feltét kerül, hiszen egy érlelt sonka például sérülhet, ezért inkább a sütés után helyezzük rá.

Melyik pizzát szereti?

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában