Zaol podcast

2025.02.07. 18:41

Kreatív vállalkozók: egy fiatal pár nem mindennapi sztorija Nagykanizsán

A Norma-sztoriról, vagyis egy nagykanizsai belvárosi kávézó, reggeliző és pékség megszületéséről két fiatal, kreatív vállalkozóval, a nagykanizsai Czeglédi Dórival és férjével, Will Sumnerrel beszélgettünk. A kreatív vállalkozó házaspár története magával ragadó.

Kreatív vállalkozók: egy fiatal pár nem mindennapi sztorija Nagykanizsán

A két fiatal, kreatív vállalkozó: Dóri és Will mesél

Fotó: Szakony Attila

A két fiatal kreatív vállalkozó nem mindennapi körülmények között kötötte össze az életét, érdekes kapcsolódásuk történetéről is beszéltek. Még mielőtt visszatértek volna Dóri szülővárosába, Nagykanizsára, jártak és éltek néhány országban. Mindenütt magukba szívták a különféle népek, nemzetek és kultúrák gasztronómiáját, majd ötletekkel, tervekkel és sok kreativitással vállalkozásba kezdtek a nagykanizsai Erzsébet-téren. Kezdetben a vendégek pusztán a kávézás öröméért látogattak el hozzájuk, hiszen ezen a téren is elmélyítették a tudásukat. Olyan feketét készítettek, amibe szívüket-lelküket beleadták.

kreatív vállalkozó
Dóri és Will. Kreatív vállalkozók, akik a történetüket tárták a hallgatók elé
Fotó: Szakony Attila

Kreatív vállalkozók: vannak élményeik

Dóri szüleit sokan ismerik a városban, édesanyja Czeglédi Mária, Zonka eredeti végzettsége közgazdász, ám természetes alapanyagok felhasználásával készít tartósítószermentes süteményeket. Édesapja, Czeglédi László szintén a vendéglátásból jön, jelenleg a Thúry-technikumban oktat, vendéglátóipari üzemgazdász.

Will Skóciából érkezett Nagykanizsára, indíttatásáról sokat mesélt, és arról is, mit jelent számára a gasztronómia.

kreatív vállalkozók
Az olvasók az illatot nem érezhetik, de elképzelhetik, milyen lehetett...
Fotó: Szakony Attila

Sütödét is nyitottak

Aztán a fiatal vállalkozók egyre több kreativitásukat adták bele a Normába, az üzletbe, a reggelizőhelyből gyorsan elindult egy új irány felé. Manapság pedig már sütödét is üzemeltetnek, melynek néhány termékéből hoztak ízelítőt. És természetesen beszéltek az adalékmentes termékekről, a vadkovász jelentőségéről, a minőségi hozzávalókról.

kreatív vállalkozók
A vadkovásszal készült kenyér héja szinte megszólal
Fotó: Szakony Attila

A minőség lényeges

A Norma-sztori tehát egyfajta közös szerelemgyerekük lett. Olyan vállalkozás, mely belenőtt a nagykanizsai vendéglátás szövetébe. Elmondásuk szerint olyan ételeket kínálnak, amelyeket ők is megennének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában