2025.02.21. 10:30
Ilyen volt a falusi disznóvágás Dobriban
A hagyományok megőrzésére minden faluban nagy hangsúlyt fektetnek. A hagyományőrző és a közösségi összetartás jegyében immáron negyedik alkalommal rendezte meg Dobri önkormányzata a falusi disznóvágást.
Ahogy ilyenkor lenni szokott reggelt forralt bor és pálinka kísérte Dobri önkormányzatának közösségi rendezvényét, így a résztvevők már az első pillanattól kezdve átélhették a disznóvágás hangulatát.

Fotó: ZH
Hagyományőrző disznóvágás Dobriban
A több mint 2 mázsás disznót a Murapart Mg. Kft. ajánlotta fel a település számára, melyből Imre Károlyné, Ilike szakácsnő vezetésével a falubeli asszonyok különböző finomságokat készítettek a 90 fős vendégseregnek. A disznótoros vacsora fenséges fogásait, a hurkát, kolbászt, toros káposztát és tepertős pogácsát, valamint a kemencében sült húsokat mindenki lelkesen fogyasztotta.
Lógár Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket a vacsorán s elmondta, hogy igyekeznek megőrizni ezt a tradíciót, melyre idén minden korosztály ellátogatott. Sajnos, ma a faluban már senki sem tart disznót, ezért is tartja fontosnak a disznóvágás hagyományának a megőrzését.
Az eseményen jelen volt Bata Hajnalka, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki arról szólt, hogy miért fontosak egy ilyen kis községben a közösségi rendezvények.

Fotó: ZH
Az eseményre Csák Csaba vállalkozó elkészíttette a falu címerével díszített tortát, mellyel nagy meglepetést okozott a vendégeknek.