2025.01.11. 07:00
Milyen gyakran főzitek ezt az ételt?
Ünnepek után mindig megfogadom, hogy egy darabig nem főzök húslevest. Természetesen nem múlhat el semmilyen családi összejövetel sem nélküle, pedig csak látszólag nem nehéz.
Elvileg odarakjuk a tűzhelyre a gigantikus fazekat, megfelelő sorrendben adagoljuk bele az alapanyagokat, húsokat, zöldségeket, fűszereket. Magára hagyjuk pár órára, majd, ha minden megfőtt, újra szétszedjük elemeire. Tésztát teljesen külön főzünk nyilván. Jó, ha számítunk rá, az előkészület (tisztítás, aprítás) ideje vetekszik a főzésével. Arról nem is beszélve, hogy a különböző húsfajtákat (csirke, tyúk, marha, sertés) szabad-e keverni, vagy ellenkezőleg, csakis egyfélét illendő használni. Mint egy minapi rekord miatt kiderült, az igazi persze ennél is többet kíván tőlünk. Elősütés, pirítás, titkos összetevők. Mióta tudom, hogy a 77. a világ kajaranglistáján, ráadásul egyedül van, mint magyar, újra átgondolom, milyen gyakran kerüljön az asztalra.