Egymást tiszta szívből, buzgón szeressétek

2024.07.07. 10:30

Véget ért a hévízi református gyülekezet immár hagyományos nyári hittantábora

Idén kilencedik alkalommal hívta táborozni a hittanos fiatalokat a hévízi református gyülekezet. Balatongyörökön délelőttönként igei foglalkozások várták a gyerekeket, délutánonként pedig a kirándulás, a játék és a strandolás került főszerepbe.

Péter B. Árpád

A táborzáró alkalmon Péntekné Vizkelety Márta bemutatta a pólót, amelynek felirata fontos dologra tanít

Fotó: Péter B. Árpád

A pénteki táborzáró alkalmon – amelyen a szülők is részt vettek – a fiatalok számot adtak az egy hét során tanultakból: énekeltek, imádkoztak s napokra lebontva összefoglalták, lelki értelemben mivel gazdagodtak hétfő óta. A gyerekek ezúttal fotónyomatos pólót, uno kártyát, okoskockát és egy-egy közös fényképet kaptak emlékbe a gyülekezettől.

A hittanos tábor idei mottója az I. Péter 1:22 jól ismert intelme volt: „Egymást tiszta szívből, buzgón szeressétek”. Ezúttal ezen ige szellemében gyarapodtak, növekedtek a résztvevők a foglalkozásokon. Most minden eddiginél többen, negyvenhatan voltak részesei a református tábornak.

– Azt látjuk: olyan világ vesz körbe bennünket, amelyben szinte ember embernek farkasa. Az elmúlt időkben nehéz tapasztalatink voltak arról, mekkora a szeretetlenség, a gyűlölség, a tiszteletlenség egymás felé. Ezért választottuk ezt a mottót, s egész héten Isten igéjén keresztül arra tanítottuk a gyerekeket: az Úr maga a szeretet, s ha az ő szeretete ott lakik a szívünkben, akkor felnőttként is egymást tisztelő, becsülő emberek lehetünk – összegzett Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor.

A gyerekek a hét során tanult dalokból is ízelítőt adtak szüleik előtt
Fotó: Péter B. Árpád

„Tiszi néni” szerint áldott küldetés, hogy mindezt elmondják, átadják a gyerekeknek, ezt szolgálták a közös imák, énekek, csoportfoglalkozások, amelyek a hitbéli megerősítést szolgálták. A nagyobbak Péntekné Vizkelety Márta, a kisebbek Kotora Erika és Kotora Pál hitoktató irányításával növekedtek a hét során.

– A délutánok pedig szuper programokkal teltek. Volt balatoni fürdés, jártunk a Sobri Jóska Kalandparkban, lángost és szalonnát sütöttünk, valamint számos kirándulás, és többféle játékos, vicces program gazdagította ezt a hetet – sorolta Kotora Pál, aki szerint az elmúlt évek tapasztalatai alapján a táborban erősödik s mélyül a gyerekek hite, élményeik alapján pedig szinte egész évben erre a hétre készülnek.

A tábort ezúttal is sokféle módon, elkötelezetten segítette Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere, a gyülekezet több tagja, a presbiterek közössége, s a két hitoktató, aki oroszlánrészt vállalt a szervezési munkából. Azok pedig, akik részesei voltak a februári jótékonysági bálnak, adományaikkal jelentős mértékben hozzájárultak a gazdag programsorhoz, emelte ki Péntekné Vizkelety Márta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában