A zsűrit neves gasztronómiai szakemberek alkotják

2024.07.10. 16:34

Várják a főzőcsapatok jelentkezését a nagykanizsai bor- és dödöllefesztiválra

Megjelent a 18. Kanizsai bor- és dödöllefesztivál főzőversenyének kiírása, melyre augusztus 26-án (hétfő) 16 óráig lehet nevezni [email protected] címen, illetve a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Benedek Bálint

Minden évben pirult a dödölle a csapatoknál, a környékbeli látogatók pedig rajonganak a burgonyás ételekért

Fotó: Szakony Attila

A Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület közös szervezésében 18. alkalommal, szeptember 13-án és 14-én Nagykanizsa szívében, az Erzsébet téren és annak környékén várja a látogatókat a tradicionális gasztronómiai seregszemle. A kétnapos esemény egyik kiemelt programja a dödölle és egyéb tájjellegű ételek főzőversenye. A gasztronómiai szakmai munkát a Szabadtűzi Lovagrend támogatja. A fesztivál és a főzőverseny megrendezésének célja a térség gasztronómiai hagyományainak felelevenítése és átörökítése, valamint Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése. A főzőverseny szeptember 14. (szombat) 8-16 óra között lesz a Fő úton és Erzsébet téren.

A versenyre augusztus 26-án (hétfő) 16 óráig lehet nevezni a Móricz művelődési házban személyesen és a [email protected] e-mail címen. A 3-5 fős csapatoknak a hagyományos kategóriában minimum 3 adag dödöllét kell készíteniük. A tájjellegű ételkészítés feltételi: minimum 3 adag főételt (körettel) vagy egytálételt (bográcsban, roston, grillen, főzve), valamint desszertet kell készíteni. Az ételek otthon és a helyszínen is elkészíthetők, de szeretnék, ha minél többen a verseny helyszínén főznék vagy fejeznék be az ételeket. A szervezők az ingyenes vízvételi lehetőség mellett a technikai feltételeket, valamint 3 kilogramm burgonyát biztosítanak.

A zsűri neves hazai gasztronómiai szakemberekből áll, akik a versenykiírásnak megfelelően, pontrendszerben értékelnek. A mozgó zsűrizés során a tagok a verseny egész ideje alatt a résztvevők között tevékenykednek, ezzel is közvetlenebbé téve a versenyzőkkel való kapcsolatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában