Horvát hagyományok

2024.07.10. 14:30

A helyi társadalom erősítése volt a fő cél

A horvát hagyományok hangsúlyozása, a helyi közösségek erősítése és a szórakoztatás volt a fő célja annak a falunapi rendezvénynek, amit az elmúlt hét végén tartottak Fityeházon. A program ezúttal is közös főzéssel indult, az ünnepélyes megnyitót a kulturális programok előtt tartották.

Gyuricza Ferenc

A NovelZone zenekar is fellépett a fityeházi falunapon

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezen dr. Takács József polgármester mellett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a jelenlévőket. A képviselő elismerését fejezte ki a rendezvény szervezőinek a program jelentősége és a nagyfokú érdeklődés miatt, és arról is beszélt, hogy a fityeházi falunap már évek óta a magyarországi horvátok egyik legjelentősebb ünnepe, amelyen számot adhatnak identitásukról, bemutathatják kultúrájukat, szokásaikat. Ebben nagyon fontos szerepe van a helyi óvodának, ahol – mint azt a kulturális műsorban is bemutatták – komoly hangsúlyt fektetnek a nemzetiségi tradíciók ápolására.

A falunapon a helyi és környékbeli szereplők mellett további közreműködők, köztük Hoffman Richárd és Gats Éva Mária operett-énekesek, valamint a NovelZone és a MoBillBox zenekarok szórakoztatták a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában