Újabb járdaszakaszok újultak meg

2024.06.19. 14:00

Fejlesztések Zalaegerszegen a Kertvárosban

Újabb járdaszakaszok újultak meg Zalaegerszegen a Kertvárosban, a részletekről szerdán tartottak sajtótájékoztatót. Ezúttal a Hegyalja utca 43-59. számú társasházi tömbök környezetében 80 méter, valamint a Nemzetőr utca 28. szám előtt 68,5 méter hosszan aszfaltoztak.

Mozsár Eszter

A Hegyalja utcában tartott sajtótájékoztatón Orosz Ferencné és Szabó János. Fotó: Mozsár Eszter

Az arányos városfejlesztések jegyében újultak meg a szakaszok, mondta Orosz Ferencné településrészi önkormányzati képviselő, a kivitelező a K-PROFIL Bt. volt. A Hegyalja utcában a 45. számú tömböktől szeretnék majd a további járdafelújításokat. Ezen kívül a Köztársaság útja és a csomópont kiépítése lesz majd nagyobb beruházás nyáron, így annak a környezete is megszépül. 

Szabó János közútkezelő szakreferens hozzátette, a gyógyszertár melletti részen a járdák kétoldali szegélyezést kaptak, a szakaszt akadálymentesítették, valamint a talajrendezést is elvégezte a vállalkozó. A Nemzetőr utcában a kivitelező Vasi Aszfalt-Gép Kft. munkatársai a korábbi, főként fagyökerek által károsodott burkolatot újították meg májusban, ahol ugyanúgy szegélyeztek és akadálymentesítettek. A járda felületén található közműfedlapokat is kicserélték és szintbe helyezték. A járdát károsító tujákat kivágták, majd rendbe tették a kétoldali zöldfelületet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában