A legjobb növendékeket díjazták

2024.06.20. 10:30

Tanévzáró ünnepség a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban

Sikeres tanévet zárt a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI, melynek ünnepélyes, szabadtéri tanévzáróját tartották kedden. Az eseményen a kiválóan teljesítő diákok elismeréseket vehettek át.

Benedek Bálint

A kiemelt díjasok, balról: Fodor Ákos, Neumajer Sára és Pál Júlia. A képről hiányzik Prikryl Zoé Fotó: Zeneiskola

A tanévzáró ünnepsége Baráth Adrien igazgató szólt a növendékekhez, kollégáihoz és a szülőkhöz. Beszédében kiemelte: nem csak iskolaként, de a város meghatározó kulturális programszervezőjeként is sikereket értek el. Rendezvényeikre minden esetben a telt ház és a magas színvonalú műsorösszeállítás volt jellemző. 

– A megszokott, hagyományos rendezvényeken kívül több új programot is kínáltunk a város kultúrát kedvelő közönsége számára – mondta. – Ilyen volt a Mindjárt 100 című programsorozatunk, mely az idei tanévben indult útjára, de a tavaszi koncert is, melyen az iskola együtteseinek produkcióit hallgathatták meg az érdeklődők. Négy év után szervezhettük meg újra Tánc napunkat, melyen közel 160 diákunk szerepelt. Egyedülálló kezdeményezésként decemberben a klasszikus balettosok bemutatták Diótörő előadást is. 

Az igazgató kitért arra is, hogy a jó részt saját szervezésű programok mellett nagyon sok versenyeredménnyel is büszkélkedhetnek az iskola növendékei, hiszen vármegyei, regionális és országos versenyeken értek el kimagasló eredményeket. 

A végzős diákok jutalmazása sem maradt el, hiszen a tantestület számára lényeges, hogy a diákok minél tovább tanuljanak az intézményben. Kiemelt díjakat is osztottak. A Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány Vivace-díjában részesült Prikryl Zoé (népi ének) és Neumajer Sára (magánének).  Az iskola névadójáról elnevezett Farkas Ferenc-díjat pedig Pál Júlia (magánének, szaxofon, gitár) és Fodor Ákos (harsona) kapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában