Papi évfordulók a Balaton fővárosában

2024.06.18. 16:00

Tál Zoltánt huszonhat, Mokos Jánost három éve szentelték fel a szolgálatra

Felszentelési évfordulóját ünnepli ma Keszthely két köztiszteletben álló papja, Tál Zoltán plébános és Mokos János káplán.

Péter B. Árpád

Tál Zoltán a szentek közbenjárásának szükségességéről is beszélt tavalyi ezüstmiséjén, képünk a keszthelyi hálaadó alkalmon készült

Fotó: Halász Gábor

A Fő téri templom plébánosát, Tál Zoltánt 1998. június 18-án szentelte fel Veszprémben dr. Márfi Gyula emeritus érsek, Mokos János káplánt pedig 2021-ben, ugyanezen a napon fogadta a papi rendbe dr. Udvardy György, a főegyházmegye főpásztora Keszthelyen.

Tál Zoltán tavaly ünnepelte ezüstmiséjét, s a Központi Szeminárium ünnepi alkalmán felidézte, negyedszázada letérdelt a szülői ház küszöbére, és kérte a szüleit, áldják meg őt, s a szentek közbenjárásának szükségességéről is beszélt.

A plébános tavaly augusztusban, a keszthelyi egyesített szociális intézmény idősek otthonának családi napján irányította sokak figyelmét a lényegre: az emberi életnek Krisztussal együtt van értelme, aki ajándékba adja nekünk önmagát, 

mi pedig másoknak adhatunk át ebből a szeretetből.

 

Mokos János vallja: valamennyien rászorulunk Isten irgalmára. Képünkön az idei Randolder-zarándoklaton a hévízi kálváriánál
Fotó: PBÁ

Mokos János 2022 adventjének kezdetén (is) nyilatkozott lapunknak. Mindannyiunkhoz szóló üzenete így hangzott: „A gyerekeket is Jézus Krisztus jászlához kell elvezetni. Talán az egyik legfontosabb és legnehezebb, hogy a szeretet valódiságába bevezessük őket”. Arra is figyelmeztetett, mindannyiunk életében ott van a bűn, ezért valamennyien rászorulunk Isten irgalmára, de ezt csak az nyerheti el, aki képes meghajolni és bevallani saját maga gyengeségét. Az Úrnak ugyanis a legkedvesebb a bűnbánó és töredelmes ember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában