Örök élmény

2024.06.19. 11:00

Skóciába mentek tanulmányi kirándulásra a kanizsai diákok

A Zrínyi-iskola és Batthyány-gimnázium diákjai, szülői, valamint Vlasics Anikó és Török Tamás kísérő tanárai életre szóló élményekkel gazdagodtak a skóciai kirándulásukon.

Benedek Bálint

A népes kanizsai csapat a Kelpies-nél. Egy pár monumentális acél lófej a skót Falkirk és Grangemouth városok között

Fotó: ZH

Bécsből indult a repülő Edinburghba, ahol busz várta a 40 fős csapatot. A tartalmas öt nap során megcsodálhatták Skócia hegyeit, a lélegzetelállító Felföldet, láthatták Loch Ness gyönyörű tavát Urquhart várából. Hiába kémlelték, a híres szörnyet nem látták meg. Megismerkedtek a skót történelemmel és kultúrával. Láthatták és hallhatták a skót dudást játszani nemzeti ruhájában skótszoknyában. Megtekintették a Stirlingi várkastélyt. ami kulcsfontosságú hely volt a skót-angol történelemben, ahol 1. és 2. Edward angol király is  csatát vesztett. A szellemtörténeteiről is híres Glamis kastélyban is jártak, ahol II. Erzsébet néhai királynő nevelkedett és édesanyja az anyakirálynő született. Edinburgh hangulatos városában is jártak, megnézték a kastélyt, ahol láthatták a skót koronázási ékszereket.

Szebbnél szebb várakat is meglátogattak
Fotó: ZH
Jártak szörnynézőbe is 
Fotó: ZH

Vlasics Anikó, a Zrínyi-iskola angoltanára, utazásszervező elmondta: jártak St. Andrew városában, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegnő először találkozott, és beültek abba a kávézóba is, ahova ők is jártak. Meglátogatták a Dynamic Earth interaktív kiállítást a Föld kialakulásáról, és az állatokról, illetve Dundee tengerparti városában  felkeresték a Discovery hajót, amivel eljutottak az Antarktiszhoz még 1901-ben. Harry Potter legendájával úton útfélen szembe találkoztak, hiszen látták a viaduktot, ahol a Roxfort express is jár, beülhettek az Elefánt kávéházba, ahol J.K. Rowling megírta a Harry Potter könyveit és ittak egy vajsört.

– A skót családi elhelyezéssel lehetőségünk volt még jobban megismerni a skót kultúrát, szokásokat, ételeket és naponta használni az angol nyelvet – fogalmazott Vlasics Anikó. – Egy igazi élménypedagógia valósul meg egy ilyen utazás során, új lendületet adva a nyelvtanulás fontosságának. A Zrínyi-iskola különösen támogatja a nyelvoktatást, ezt kifejezve az alapítványunk is hozzájárult a repülőtéri transzfer összegéhez, segítve diákjainkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában