Választás

2024.06.10. 15:04

Pártpolitikától függetlenül – Horváth Jácint lesz Nagykanizsa új polgármestere

Zala vármegye több városában új polgármester veszi át a stafétát novembertől. A vasárnapi helyhatósági választáson győztes vezetőket rövid értékelésre, illetve terveik felvillantására kértük.

Pásztor András

Horváth Jácint

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsán Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület polgármesterjelöltje győzedelmeskedett a vasárnapi választáson, közel 1100 szavazattal kapott többet, mint a várost az elmúlt ciklusban vezető Balogh László.
– Elsőként a köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik szavazatukkal támogattak, úgy gondolom: meggyőző fölénnyel nyertem, ami erős felhatalmazást jelent a jövőre nézve, ezt pedig igyekszem is megszolgálni – mondta Horváth Jácint. – Jómagam és a csapatom arra szerződtünk, hogy egy fejlődő, emberséges és élhető várost építsünk. Számunkra mindig Nagykanizsa érdeke lesz az első, az elmúlt öt évben már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felülemelkedni a pártpolitikán. Természetesen együttműködést ajánlunk mindenkinek, aki tenni szeretne Nagykanizsáért, szerintünk ugyanis várospolitikát csak politikai oldalaktól függetlenül lehet csinálni.
Horváth Jácint azt is elmondta: reméli, hogy a kormányzattal sikerül korrekt párbeszédet kialakítania, ő maga legalábbis erre fog törekedni, ám ha erre nem lesz fogadókészség, akkor az nem őt, hanem a kormányt minősíti majd.
– Meggyőződésem, hogy a befektetőkkel, lehetséges beruházókkal a korábbinál jobb és hatékonyabb lesz a kapcsolat, úgy gondolom, ezen a területen erősebb képviselete lesz Nagykanizsának – fogalmazott a vasárnap megválasztott polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában