Program

2024.06.22. 11:00

Múzeumok éjszakája Nagykanizsán és Zalamerenyén

Nagykanizsán a Thúry György Múzeum Fő utcai intézményében szombaton 16 órakor Kincskereső kalandtúrával kezdődnek a Múzeumok éjszakája ingyenesen látogatható rendezvénysor programjai.

Benedek Bálint

Ezután 17 órakor átadják a Kerecsényi Edit-emlékplakettet. Majd Pillantás a múltba címmel A bronzkor évszázadai Zala vármegyében című kiállítás nyílik meg. Ezután 19 órakor az udvaron a nagykanizsai Mesebőrönd társulat A molnár fia meg a vízitündér című bábos, interaktív mesejátékát tartja népi játékokkal és tánccal. Majd az ugyancsak nagykanizsai Mozaik Társulat 20.30 órakor Pofa be Annuska! címmel népi komédiát mutat be. Őket 21.30 órától jazz zenei koncert követi és 23.30 órakor tűzugrással és tánccal ér véget a nap. Zalamerenyén a Pálos Malom Kulturális Alapítvány jóvoltából a Pálos malom is csatlakozott a Múzeumok éjszakája eseményhez, ahol 14 órától éjfélig malomlátogatással várják a látogatókat. Lesz többek között látvány kenyérsütés, esti túra a zalakarosi kilától a malomig, őrlési bemutató és népi játékokat is ki lehet próbálni.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában