A szerző második kötete

2024.06.12. 16:00

Minden csendes és nyugtalan – könyvbemutató Lentiben

Váltakozó idősíkok, generációkat átívelő történet, döntések sorozata – mindez egy epikus prózába sűrítve. Kovács Krisztián, a Lentiből származó, Budapesten élő író mutatta be nemrég legújabb, a Minden csendes és nyugtalan című könyvét a helyi közönségnek Lentiben.

Korosa Titanilla

Balról Kovács Krisztián és Dányi József a könyvbemutatón

Fotó: ZH

A rendezvényt Lapath Gabriella, a városi könyvtár igazgatója nyitotta meg, majd Horváth László polgármester méltatta a második kötetével jelentkező írót.

A szerzővel Dányi József beszélgetett családról, munkáról, tervekről, a kötetek sikereiről, az olvasókról. Megtudhattuk többek között, hogy ki az az író, akit a példaképének tekint a szerző, akinek a történetei nagy hatással voltak rá, hallhatott a közönség aktualitásokról, a kritikákról, az írói háttérről, a tesztolvasókról, no meg arról, hogy Kovács Krisztián első kötete az érettségi tételek közé került Szegeden. 

Kovács Krisztián elmondta, hogy első kötetét, a Hiányzó történetek címűt sokan magukénak érezték az olvasók közül, eszerint a családon belüli elhallgatott történetek gyakoriak társadalmunkban. Úgy véli, a könyv sikerét annak köszönheti, hogy meg tudta szólítani az olvasókat. Míg az első regény kísérlet volt, hogy tud-e írni egy önéletrajzi adalékokkal tűzdelt fikciós történetet, addig a második inkább már egy reakció arra a világra, ami körülvesz minket. Az író saját életéből, környezetéből merített alapot a regényhez, melynek elég borús a hangulata. 

Azt is megtudhatta a közönség, hogy már elkészült és kiadásra vár a harmadik könyve, mely egy önéletrajzi írás, története a zalai kisvárosban játszódik. A regény várhatóan októberben jelenik meg. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában