Köszönet dr. Nyékiné dr. Tóth Máriának és dr. Nyéki Andrásnak

2024.06.12. 15:30

Magyar Családokért Díjjal ismerték el Zalaszentgrót két háziorvosának munkásságát

A Magyar Családokért Díjjal ismerték el dr. Nyékiné dr. Tóth Mária és dr. Nyéki András, Zalaszentgrót gyermek és felnőtt háziorvosainak évtizedes lelkiismeretes gyógyító munkáját, amellyel a város lakosságát szolgálják, szolgálták. A közelmúltban megrendezett családi napon vették át a kitüntetést.

Antal Lívia

A Magyar Családokért Díj átadója Zalaszentgróton: Szőnyi Kinga, dr. Nyékiné dr. Tóth Mária, dr. Nyéki András, Vargáné Szabó Henrietta és Horváthné Ferenczi Ildikó

Fotó: PPE

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2016-ban alapította a plakettből és díszoklevélből álló Magyar Családokért Díjat azzal a szándékkal, hogy kitüntesse azokat, akik munkájuk során a magyar családok érdekeit tartják szem előtt. A díjat 2024-ben a Zalaszentgróton évtizedek óta köztiszteletben álló dr. Nyékiné dr. Tóth Mária és dr. Nyéki András érdemelte ki. A családi napon Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke adta át számukra az elismerést Vargáné Szabó Henrietta és Horváthné Ferenczi Ildikó, a Polgárok a Polgárokért Egyesület tagjai közreműködésével.

A családi napon a Kiss Kata Zenekar és a Zalaszentgróti Kis- és Pacsirta Tánccsoport léptek fel
Fotó: PPE

A méltatásukban elhangzott: „Az élet forrása a családokban van, ez igaz a zalaszentgróti családokra, dr. Nyéki András és dr. Tóth Mária családjára is. Két leány és három fiú viszi tovább azokat az értékeket, amelyeket szüleik tanítottak és példát mutatva átadtak nekik. Majd az ő gyermekeikben él tovább a két nagyszerű ember tisztasága és hihetetlen emberszeretete. A családjuk erőssége a segíteni vágyás és az emberekbe vetett hit, a közösséget szolgáló munka, amelyből emberileg csak töltekezni lehet. A méltán megérdemelt díjhoz szívből gratulálunk és kívánunk jó egészséget és boldog éveket!”

Dr. Nyéki András 55 évi felnőtt háziorvosi szolgálatából 35 évet Zalaszentgróton töltött el. 2020. szeptember elsejével vonult nyugdíjba 80 éves korában. Felesége, dr. Nyékiné dr. Tóth Mária gyermekorvos a mai napig praktizál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában