Könyvtári szombat

2024.06.21. 13:00

Gólyalábazás, sakk és mesés papírszínház – néhány program a nagykanizsai Halis-könyvtárból

Nagykanizsán a Halis-könyvtárban még néhány hétig élvezhetik az olvasók a szombati extra programokat a bibliotékában. Legközelebb június 22-én szombaton várják a családokat ingyenes, nívós értékteremtő napra.

Benedek Bálint

A nagykanizsai bibliotékában a könyvek kiválasztása közben akár másfajta értékteremtő programban is részt vehetnek a látogatók Fotó: Szakony Attila

Győrfi Norbert könyvtáros vezeti a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. Már a 9 órai nyitástól a 13 órai zárásig Krasznai Bertalan könyvtáros várja azokat, akik az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira kíváncsiak. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Szó lesz a tudománytár feltételeiről és használatáról is. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett a "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem is elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára a könyvtárban. A szombati nyitvatartási időben, 9 és 13 óra között Pálfi Dénes könyvtáros vezetésével meg lehet tanulni gólyalábon járni, amit óvodák és iskolák már beépítettek mozgásos tevékenységeik közé. A bibliotékában szeretnék, ha mindenki megismerné az újabb generációk tagjai közül is a gólyalábazás örömét.

Hétköznapokon könyvtárlátogatásokhoz kötött programként is ajánlják. A programsor zárásaként 11 órától Szörényiné-Kis Gergely Lilla könyvtáros a Mesés papírszínház keretében klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. A gyerekek a történethez tartozó kérdésekre akár az olvasásnépszerűsítő Azolo program internetes oldalán is válaszolhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában