Az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2024” lett a nagykanizsai Inkey-iskola

2024.06.21. 19:00

Felelős állattartásra nevelik a gyerekeket

Nagykanizsa Az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2024” pályázaton nyert a palini városrész Inkey-iskolája. Az intézmény kiváló környezeti adottságokkal rendelkezik, 3 hektáros őspark közepén áll.

Benedek Bálint

A tanév végére is jutott boldogság, Kustor Zsófia Ágnes az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2024” címnek nagyon örül

Fotó: Szakony Attila

A pályázattal kapcsolatban Kustor Zsófia Ágnes igazgató beszélt. Elmondta: parkjuk színes lehetőséget biztosít diákjaink számára a szabadidő aktív eltöltésére. Az egészséges életmód, a mozgástér biztosítása mellett az intézmény kiemelten kezeli az angol és a német nyelv oktatását, a sportot, valamint a környezeti nevelést. A nevelőtestület arra törekszik, hogy – kihasználva a környezeti adottságokat és feltételeket – olyan nyugodt légkört alakítson ki, amelyben minden tanuló megtalálja helyét és szerepét.

– A gyerekek környezettudatos szemléletformálása kiemelt célunk – folytatta az igazgató. – Kiemelkedően sokat teszünk az állatok védelmében. Változatos programokat és tevékenységeket szervezünk diákjainknak, amellyel a felelős állattartásra neveljük őket. Erdei iskolai programokon a gyerekek közvetlen módon jutnak ismeretekhez, tapasztalatokhoz az őket körülvevő élőlényekről, állatokról. 

Kustor Zsófia Ágnes arra is büszke, hogy Madárbarát iskola címet is viselnek. Madárodú állományukat folyamatosan karbantartják és növelik. Az odúk őszi takarítását, a madarak etetését a gyerekekkel végzik. Részt vesznek a Magyar Madártani Egyesület ajánlására a szezonális madármegfigyelő programokon. A Turdus alkalmazáson keresztül hozzájárulunk diákjainkkal a madarak számlálásához. 

– Jótékonysági akciót szervezünk évente az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület számára, amelynek során az állatmenhely lakóinak juttatjuk el a szülői felajánlásokat, állateledelt, állatvédelmi eszközöket – fogalmazott. – Besegítenek diákjaink az állatok gondozásába, s számtalan esetben megvalósult örökbefogadás is. De közösen neveljük parkunk madár és kisemlős egyedszámát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában