Újabb mellékút újul meg Zalában

2024.06.23. 09:00

Ezúttal Karmacs és Jánosháza között dolgoznak a Közút munkatársai

Folytatódnak az útburkolat-felújítási munkálatok Zala vármegyében is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei most a Karmacs és Jánosháza közötti összekötőszakaszon dolgoznak.

Péter B. Árpád

A Karmacs és Jánosháza közötti szakasz 144 millió forintból újul meg

Fotó: ZH

Ezt megelőzően, az előző hónapban a Keszthelyről Sümegre vezető főút újabb szakasza újult meg 250 millió forintból. Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, idén kátyúzásra, kisebb javításokra 10,7 milliárd forint áll rendelkezésre országosan, az úgynevezett nagyfelületű felújítások során pedig 357 kilométernyi utat korszerűsítenek.

A Karmacs és Jánosháza közötti szakaszt a Magyar Falu Útfelújítási Program révén újítják meg, 144 millió forintból, tette hozzá a politikus, kiemelve: a közlekedési infrastruktúra fejlesztése az egyik legfontosabb kérdés a magyar gazdaság dinamizálásában és a vidék felzárkóztatásában.

Fotó: ZH

Zalában idén 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre útfelújításra, amit a Magyar Közút saját dolgozóival és a nemrég bővített gépparkjával végez, s a Top+-program részeként is indulnak hamarosan további rekonstrukciók országosan és így a vármegyében is, fűzte hozzá Nagy Bálint.

A politikus arról is beszélt, újra pályázhatnak a kistelepülések út-, híd- és kerékpárút építésére, felújítására, amelyre maximum 45, járdák fejlesztésére pedig tízmillió forintot igényelhetnek a Magyar falu programtól.

Fotó: ZH

E célokra öt év alatt több mint 370 milliárd forintot biztosított a kormány, s e forrás legfontosabb célja, hogy fejlődjön a kistelepülések közlekedési infrastruktúrája, szögezte le az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában