Elszármazottak találkozója

2024.06.20. 13:30

Egykori falubeliek és osztálytársak köszöntötték egymást Nagylengyelben

Első alkalommal hívták a Nagylengyelből elszármazottakat találkozóra. A filmvetítéssel, falusétával, műsorral és vendéglátással egybekötött közelmúltbeli eseményen több mint ötvenen vettek részt.

Antal Lívia

Fotó: Scheiber Veronika

- Nagyon jól sikerült a találkozó. A faluból elszármazottakkal együtt megható pillanatokat éltünk át, főként a Kis Göcseji Kincsesházban, amely egykor iskola volt, így jó néhányan volt iskolatársként üdvözölték egymást. Mindenki jól érezte magát, és kérték, hogy jövőre is szervezzük meg találkozót - mondta el érdeklődésünkre Scheiber Ildikó polgármester.

Nagylengyelből nem kerültek messzire, többségük Zala vármegyében maradt, házasság, családalapítás, illetve a munkahely miatt választottak maguknak másik lakóhelyet. Az önkormányzat szervezésében összeállított kisfilmben szülőfalujuk elmúlt évek-, évtizedekbeli fejlődését ismerhették meg. A faluházban tartott fogadás után tettek egy sétát a településen. Megnézték a felújított templomot, majd a néhány éve berendezett Kis Göcseji Kincsesházba látogattak el. Innét a tájegység településeit felvonultató, a szintén néhány éve kialakított Göcseji Parkba sétáltak el. Visszatértek a faluházba, ahol Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor, a Hevesi Sándor Színház színművészei operett slágerekkel szórakoztatta a vendégeket.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában