Mintegy félezer oktatási intézmény kapott „Állatbarát” címet

2024.06.21. 15:30

Az „Év Állatvédő Középiskolája 2024” pályázat második helyezettje a zalaegerszegi Csány-technikum

Rekordszámú jelentkező, összesen 490 oktatási intézmény kapta meg idén az „Állatbarát” címet. A kétnapos díjátadót a héten tartották az Állatorvostudományi Egyetemen, ahol több egerszegi és kanizsai intézmény képviselte Zalát.

Mozsár Eszter

A Csány-technikum pedagógusai, a zalaegerszegi Állatvédelmi Nevelés Egyesület elnöke, Jánky Szilvia és alelnöke, Nagy Veronika a budapesti díjátadón. Forrás: ZH

Az „Év Állatvédő Középiskolája 2024” pályázaton a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnáziumot követően második helyezett lett a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Technikuma. 

Zalaegerszegről ugyancsak Állatbarát címet vehetett át a Cseperedő és az Űrhajós bölcsőde, a Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda Székhelyóvoda, valamint a Zalaegerszegi Montessori Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. 

Gregor Bernadett Jászai Mari díjas színművésznő programját követően dr. Sótonyi Péter rektor a díjátadón hangsúlyozta, hogy az állatvédelem problémáinak megoldásához a megelőzés és az oktatás a legfontosabb eszközök. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője és a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette, hogy a generációs kutatások alapján okkal lehetünk óvatosan optimisták az állatvédelem és a felelős állattartás jövőjét illetően, mivel a fiatalok hozzáállása az állatvédelemhez egyre pozitívabb. 

Az Állatbarát pályázat révén tavaly létrejött az Állatbarát Pedagógus Kör, melyhez már több mint 800 pedagógus csatlakozott. Az április 30-i határidőig valamennyi pályázó intézmény teljesítette a minimumkövetelményeket, így jogosulttá váltak az „állatbarát” cím használatára egy éven keresztül. A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálta el. A fővárosi rendezvényen első ízben adták át az „Állatbarát nagykövet” címet az arra érdemes pedagógusoknak. 

 

 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában