A keszthelyi győztesek szerint: új seprű jól seper…

2024.06.22. 20:00

Átvették megbízólevelüket az októberben felálló képviselő-testület tagjai a városházán

Átvették megbízólevelüket az októberben megalakuló keszthelyi képviselő-testület tagjai. A választást a VÁRTAK Egyesület nyerte, elhódítva a polgármesteri posztot is.

Péter B. Árpád

Az új testület jelenlévő tagjai: az első sorban (b-j) Nemes Klára, Szántó András, Rizsányi Zoltán, Tóth Balázs, Klaczné Tar Ibolya, Raffai-Réz Ildikó, hátul Kendeh-Kirchknopf Gusztáv, Dékány Péter és dr. Tóth Gergely

Fotó: PBÁ

Dr. Cseszár Zsuzsanna, a helyi választási bizottság elnöke elmondta, a mintegy 15,5 ezer szavazásra jogosult polgár 57,9 százaléka élt demokratikus jogával. Érvénytelenül 198-an voksoltak, az összesen 8741 iksz 55,87 százalékát dr. Tóth Gergely (VÁRTAK) kapta. A civil egyesület a nyolc egyéni körzetből hetet hódított el, nyert Dékány Péter, Klaczné Tar Ibolya, Kendeh-Kirchknopf Gusztáv, Barna Dániel, Rizsányi Zoltán, Szántó András és Tóth Balázs. A Fidesz-KDNP-ből Nemes Klára győzött, s a pártszövetség három kompenzációs képviselői helyet szerzett, amelyet Manninger Jenő, Raffai-Réz Ildikó és dr. Boldizsár Ildikó tölthet be. A képviselők közül hárman később veszik át megbízólevelüket.

Mindez azt jelenti: a következő ciklusban a VÁRTAK színeiben nyolcan, a Fidesz-KDNP-ében pedig négyen tevékenykednek a keszthelyi testületben.

A ceremónián elsőként dr. Tóth Gergely megválasztott polgármesternek nyújtotta át megbízólevelét dr. Cseszár Zsuzsanna
Fotó: PBÁ

Dr. Tóth Gergely megválasztott polgármester lapunknak arról beszélt, boldogok, lelkesek, bár furcsa a helyzet, hiszen három és fél hónapig egyfajta interregnum állapotban él majd az ország.

– Többségünk számára ez új feladat, ám ez azt is jelenti: új seprű jól seper… – fogalmazott a leendő városvezető. – A következő időszakban összeállítjuk a stábot, megszervezzük a munkát, hiszen új struktúrát kell létrehoznunk. Picit most visszavonulunk, s október 1-jétől nagy erőkkel látunk a feladatainkhoz.

Június 9-én Keszthelyen roma nemzetiségi önkormányzati választást is tartottak. Az ötfős testületbe a CiKöSz jelöltjei jutottak be: Horváth Jánosné, Kozákné Lendvai Zsanett, Kozák Dávid, Kozák Csaba és Lendvai János Tiziano. Többségük már korábban átvette

megbízólevelét, a szombati ceremónián dr. Cseszár Zsuzsanna utóbbi kettőnek nyújtotta át a dokumentumot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában