Támogatás

2024.06.19. 18:00

A Zalaegerszegi Női Szalon adománya megérkezett a zalaegerszegi gyermekotthonba

A Zalaegerszegi Női Szalon az idei májusi rendezvényének bevételéből 100 ezer forint értékben adományozott ágyneműket, takarókat, plédeket a Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye székhelyen működő Gyermekotthon Zalaegerszeg babacsoportjában élő kisgyermekeknek. Az adományt szerdán délután adta át Balaicz Zoltánné, a női szalon elnöke Egyed Enikővel és Kiss Gabriellával, a szalon tagjaival.

Arany Horváth Zsuzsa

Egyed Enikő, Horváth Gyöngyi, Kiss Gabriella, Balaicz Zoltánné és Zimborás Béla az adománnyal

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltánné elmondta, az idei anyák napi rendezvényükön, melyet a Vizslaparkban rendeztek, a szervezők alkoholmentes koktélokat készítettek, kínáltak, az e módon összegyűlt pénz elköltésekor pedig előzetesen tájékozódtak a gyermekotthon vezetőitől, hogy mire lenne leginkább szüksége az intézménynek. Az adomány átadásakor Horváth Gyöngyi intézményvezető, (Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye) arról szólt, hogy a legjobbkor érkezett az adomány, hiszen a megemelkedett létszám miatt éppen most alakítanak ki a csecsemők részére még egy új helyiséget. Zimborás Béla igazgató (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége) hangsúlyozta, a gesztus mutatja, a közösség tud róluk, ismerik a tevékenységüket, s bár jellemzően a karácsony előtti időszakban gondolnak rájuk az adományozók, a civil szervezetek tudják, az év minden szakában elkél a segítség. A Zalaegerszegi Női Szalon sem először támogatta az állami gondoskodásban Zalaegerszegen növekvő gyerekeket, illetve az őket nevelő intézményt. 

A gyermekotthonban zajlott bensőséges átadási ceremónián az intézményben élő két kisgyermek énekkel, verssel köszönte meg az adományt, a jelenet nemcsak mosolyt, de elérzékenyülést is keltett a felnőttekben.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában