Jótékonysági élménynap a Nagymezőn

2024.06.25. 14:00

A rászorulók és adományozók találkozóján a gyerekek nyári étkeztetésére gyűjtenek

Ismét, immár harmadik alkalommal rászorulók és adományozók találkozóját szervezi az Egész évben adni jó Alapítvány a gyenesdiási Nagymezőn. Szombaton minden érdeklődőt, segíteni szándékozót s támogatott lurkót fellépők, játékok, élmények várnak.

Péter B. Árpád

A támogatott gyereksereg tavaly is önfeledt napot tölthetett el a Nagymezőn

Fotó: ZH

Pusztai Melinda Alexandra kuratóriumi elnök elmondta, az ország számos pontjáról érkező védencei számára ezúttal is ingyenes az élménynap, a támogatók pedig becsületkasszákban helyezhetik el adományaikat – cserébe ételt s italt fogyaszthatnak. A bevételből a támogatott gyerekek nyári étkezését segíti a civil szervezet. A program 10-től 20 óráig tart.

A szakember elárulta, több mint száz családot segít folyamatosan. Tavaly a rászorulók és adományozók találkozóján összegyűlt felajánlásokból 54 família iskolakezdéssel kapcsolatos költségeihez járultak hozzá, ám felismerték: a gyerekek nyári ebédeltetése még ennél is nagyobb gondot jelent a rászorulóknak, így idén e célra gyűjtenek.

A látogatókat egész napos élőzenés élmény várja, a vendégek szórakozását például ládavasút, bohócshow, játéksarok és kutyás bemutató biztosítja, s eljönnek a vízimentők is a Nagymezőre. Pusztai Melinda Alexandra leszögezte, igyekszik „tanító jellegű programsort szervezni”, így a gyerekek az önfeledt nap során fontos ismeretekkel is gazdagodnak, s „játék közben tanulnak valami jót és hasznosat”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában