Papp Gábor szerint a képviselő hazugságokat fogalmaz meg

2023.11.08. 17:30

Vita a szerződésbontás után Hévízen

„Nem engedhetjük meg ezt az alaptalan, hazug hergelést!” – írta közösségi oldalán Papp Gábor, Hévíz polgármestere azután, hogy Naszádos Péter képviselő egy általa is megszavazott előterjesztésről fejtette ki álláspontját.

Péter B. Árpád

Papp Gábor: Egyre inkább úgy tűnik, Naszádos képviselő a város ellen dolgozik

Fotó: ZH

Amint arról beszámoltunk, a hévízi testület hétfőn felbontotta a régóta húzódó gyógyhelyprojekt – vagyis a volt buszmegálló és a Kölcsey utca felújítását célzó beruházás – kivitelezői szerződését, emellett úgynevezett meghiúsulási kötbér kifizetésére is felszólította a vállalkozót, amelynek összege mintegy 160 millió forint.

Ezt követően a határozatot a többi képviselőhöz hasonlóan megszavazó Naszádos Péter közösségi oldalán többek között az írta: a projekt megbukott, Hévíz pedig elveszítette a pályázati pénz mintegy 70 százalékát. Azt is szóvá tette, hogy a projektet teljesen új forrásból próbálja meg a város befejezni, de erről pontos részleteket nem tudott meg a testület. Arra hívta fel a figyelmet, hogy elölről kezdődik minden, még a közbeszerzés is.

Papp Gábor polgármester ennek kapcsán emlékeztetett: a döntést szakemberek készítették elő, a képviselő-testület tagjai pedig számos kérdést tettek fel az ülésen, s ezekre választ is kaptak. Köztük volt Naszádos Péter is, aki „az előterjesztést ezekkel együtt elfogadta és megszavazta anélkül, hogy bármilyen javaslata vagy ellenvetése lett volna”, emelte ki a városvezető.

– Állításai egyetlen pontban sem felelnek meg a valóságnak és a törvények által előírt jogszabályi folyamatoknak, sőt: törvénytelen javaslatokat fogalmazott meg – emelte ki Papp Gábor. – Naszádos Péter ismét súlyos, alaptalan vádakat, csúsztatásokat, dezinformációkat és hazugságokat fogalmaz és oszt meg a közösségi médiafelületén, amelyekkel mind a várost, mind a képviselő-testületet, mind az egyes projektekben részt vevők szakmai munkáját megkérdőjelezi.

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy egy képviselőnek a bizottsági és testületi üléseken számos alkalma nyílik arra, hogy kételyeit, kérdéseit megfogalmazhassa, tisztázhassa. „Ehhez természetesen arra is szükség volna, hogy részt vegyen azokon, oda felkészülten érkezzen, ám ez sajnos az ő esetében nem történik meg”, sőt egyre inkább úgy tűnik: Naszádos képviselő a város ellen dolgozik, megszólalásai pedig „kizárólag önös érdekeket szolgálnak, amelyek erősen ellentétben állnak képviselői esküjével és a város egészének érdekével”, hangsúlyozta Papp Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában