Az izraeli háborúról szakértőkkel

2023.11.20. 18:30

Kerekasztal beszélgetés az MCC zalaegerszegi képzési központjában

„Lőporos hordón ülve? Az izraeli háború hatása az EU migráns közösségeire” címmel tartottak kerekasztal beszélgetést hétfőn este a Mathias Corvinus Collegium zalaegerszegi Képzési Központjában, a Technika Házában.

Mozsár Eszter

Felvételünkön Tárik Meszár, dr. Sali Zsófia központvezető és Dr. Somkuti Bálint a zalaegerszegi MCC előadáson

Fotó: Pezzetta Umberto

A találkozón az izraeli háború lehetséges következményeit vitatta meg Tárik Meszár, az MCC Migrációkutató Intézetének PhD-ösztöndíjas kutatója, Dr. Somkuti Bálint, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatótanára és Párducz Árpád, a Migrációkutató Intézet kutatója. Ahogy több helyen fogalmaztak, nem csak Izraelt, de a teljes nyugati világot sokként érte a Hamász legutóbbi offenzívájának volumene és soha nem látott brutalitása. A döbbenetet növelte, hogy azt követően európai nagyvárosok utcáin bevándorlók tömegei fejezték ki szimpátiájukat a terrorszervezet mellett. A szakemberek zalaegerszegi rendezvényen többek között arra keresték a választ, hogy milyenek a bevándorlók integrációjának esélyei és átterjedhet-e a tűz Európára?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában