Adventra hangolódnak

2023.11.20. 20:00

Elkezdték felszerelni a világító díszeket Nagykanizsán

Az adventi készülődés jegyében Erzsébet térre, a Fő utcára és egyéb közterületekre világító díszek kerülnek. A munkák az Erzsébet téren kezdődtek és hamarosan a városi többi része is fénybe borulhat.

Benedek Bálint

Épp az Erzsébet-téren a hivatal épületénél dolgoztak a szakemberek, akik a hópihéket helyezték fel a falra Fotó: Szakony Attila

Balogh László polgármester elmondta: szeretnék az idén is szebbé, meghittebbé tenni a kanizsaiak karácsonyvárását, ezért az Erzsébet téren a fákra körülbelül 80 darab világító gömböt rögzítettek a szakemberek. A polgármesteri hivatalra, mint a város szimbolikus épületére több hópihe alakú díszt raktak fel és az egész házat feldíszítették.

- Az épület tetején lesz a legnagyobb hópihe, a hivatal ablakai adventi kalendáriummá alakulnak és a bejárathoz két LED-karácsonyfa kerül - folytatta. - Fényfüzéreket raknak még a ház és a parkolók közötti fákra, a zenepavilont is feldíszítik, ahogy a Vasemberház is ünnepi fényekbe öltözik. Ezen kívül november 26-án vasárnapra kikerül az Erzsébet-térre a palini városrészből érkező karácsonyfa.

Szabó István, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az elmúlt évek takarékossági intézkedései miatt csökkentett darabszámban szerelik fel az adventi, karácsonyi motívumokat a közvilágítási hálózatra. Ez azt jelenti, hogy Kanizsa esetében a Fő utca és az Erzsébet-tér fáin lesznek világító fényfüzérek. A leburkolt szökőkút helyét világító látványszökőkút veszi át, ezen kívül más motívumot nem terveztek kihelyezni. A díszek egy része elavult és költséges a működtetésük is.

- Bekapcsoljuk a Rózsa utca 16. szám előtti feldíszített fenyőfa világítását - tette még hozzá a vezérigazgató. - Az Ady utca sétálóutcai részére szintén felkerül a korábbi években használt négy csillármotívum, ami ugyancsak hozzájárul az ünnepi kivilágítás fényéhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában