Körhinta, jégpálya és látványos szelfipontok

2023.11.21. 17:30

Bensőségesebb elrendezés és számos program az Egerszegi Adventen

November 27-én, hétfőn nyit Zalaegerszeg karácsonyra hangoló vásári forgataga, az Egerszegi Advent. Aznap a kereskedők és vendéglátók a megszokott nyitvatartással várják a látogatókat, s minden eddiginél több élményt, programot kínálnak a szervezők, hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón kedden délután a Városházán.

Mozsár Eszter

Minden eddiginél több fény és program az Egerszegi Adventen, hangzott el a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén az önkormányzati források mellett mintegy 12,3 millió forintos vállalkozói támogatással valósul meg az a nagyszabású forgatag, aminek elemeiről a résztvevő intézmények, cégek számoltak be. Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett, a 90-es évektől Aranykapu néven volt ismert a karácsonyváró program, amit 2015-ben újítottak meg. A járvány és az energiaválság után most ismét újult erővel jelentkezik a vásár.

- Több helyszín, több fény, több látványos program, ez jellemzi az Egerszegi Advent 2023-at – mondta Balaicz Zoltán. - Ismét lesz jégpálya, ami az egyik legnagyobb a megyei jogú városok között. Bensőségesebb lesz a hangulat, a pavilonok befelé néznek, megnöveltük az ülőhelyek számát, a szökőkút helyére színpad került. Idén új helyszínként bekapcsolódik vizslaparki Piknik és a Göcseji Tudásközpont. Az idei programsorozat december elsején, a Dísz téren a városi fények felkapcsolásával kezdődik.

A társszervező intézmény nevében Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója elmondta, a városrészekben ugyancsak ünnepi hangulatot teremtenek. Az Art Moziban hétvégente koncert-, játék- és mesefilmekkel készülnek, december 24-én pedig a legkisebbeket a szokásos matinéval várják. A Dísz térre minden héten sztárvendégek érkeznek. Kelemen Attila, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy hétfőtől egészen Szentestéig 9-20 óra között lesznek nyitva az árusok bódéi, s a hagyományok szerint szombatonként 17 óra 30 perckor gyújtják meg az adventi gyertyákat. A jótékonykodókat két pavilonnál várják. A jégpálya mellett körhinta, valamint újdonságként egy kivilágított padnál és egy havas tájat idéző térben lehet majd fotózkodni.

A Göcseji Tudásközpont december 2-án, az első adventi hétvégén tartja a kézműves-őstermelői Mézek napját. December 16-án a Göcseji Falumúzeumban a felújított Kügel-orgonán Patai Rebeka orgonaművész játszik, a Mindszentyneumban és a Göcseji Múzeumban családi programokat kínálnak aznap. A Tourinform Iroda karácsonyra hangolódó belvárosi sétáin a 60-70-es évekbeli fenyőünnepről tudhatunk meg többet. A sajtótájékoztatón elhangzott még, a város karácsonyfája november 27-én, hétfő érkezik, amit a programsorozat kezdetére díszítenek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában