Ezek a programok várnak az érdeklődőkre

2023.11.21. 16:00

Adventi programsorozat, gyertyagyújtással Letenyén

Az adventi időszak minden egyes hétvégéjén tartanak közösségi programot Letenyén, s ezen alkalmak szolgálnak a város adventi koszorúján egy-egy újabb gyertya meggyújtására is. A programok során a város intézményei, civil szervezetai adnak műsort.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock.com

Minderről Farkas Szilárd polgármester tájékoztatta lapunkat, aki tartós betegszabadsága miatt idén nem tud részt venni az egyes eseményeken. Mint mondotta: a rendezvénysorozat célja az ünnepre való hangolódás, illetve a városban élők egységének, összefogásának hangsúlyozása.  

A letenyei ünnepvárás december 3-án, vasárnap 17 órakor a Szentháromság templomban családok adventi koroszúinak megáldásával kezdődik, majd ezt követően Aigner Géza plébános a város adventi koszorúját is megáldja. Köszöntőt Bíró László önkormányzati képviselő mond, míg az ünnepi műsorról a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár gondoskodik.  

A második adventi hétvégén a Hóvirág Óvoda biztosítja a műsort, ezzel összhangban Herman Zsoltné Szunyogh Éva óvodavezető osztja meg gondolatait ad advent kapcsán a jelenlévőkkel. A harmadik hétvége az Andrássy Gyula Általános Iskoláé, a tanulók műsora előtt Martonné Várhidi Erika, az intézmény pedagógusa köszönti a jelenlévőket.  

A negyedik gyertyát december 22-én, pénteken gyújtják meg, s ezen alkalommal kerül sor a templom előtt felállított betlehem megáldására is. Az ünnepi műsort a Letenyéért Közéleti Egyesület adja míg köszöntőt Mozsolics Klára, Letenyei Család-és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője mond. Az egyes műsorokat a város központjában, illetve rossz idő esetén a Fáklya Művelődési Házban tartják. A gyertyagyújtásokat követően a szervezők forralt borral, meleg teával kínálják a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában