Helyi közélet

2023.10.03. 17:25

Egész hetes program az időseknek Nagykanizsán

A korábban vármegyei fenntartásban lévő Űrhajós utcai idősek otthonát július elsejétől vette át a kanizsai református egyházközség. Az intézményben ezen a héten számos kulturális programot szerveznek a 71 ellátottnak az Idősek Hete kapcsán.

Pásztor András

A Hölgyklub tagjai történelmi ruhabemutatót is tartottak

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Kun Ádám, az immár Kanizsai Pálfi János Református Szeretetotthon vezetője elmondta: az intézmény fő célkitűzése, hogy a kanizsai szépkorúak szülővárosukban kerülhessenek elhelyezésre, az alapellátás mellett pedig lelki segítséget és útmutatást is kaphassanak.
– Októberben a szokásosnál is nagyobb odafigyelést kapnak az idős emberek, ahogy más intézményekben, úgy nálunk is megszerveztük az idősek hetét, melynek keretében szinte minden napra jut kulturális és közösségi program – árulta el az intézményvezető, aki hozzátette: tulajdonképpen már múlt hét pénteken elkezdődött a programsorozat, akkor az Árvácska Dalkör tagjai látogattak el az otthonba, majd a műsort követően szabadtéri főzéssel telt a délután.

 

A tegnapi napon a Honvéd Kaszinó Hölgyklubja adott színvonalas zenés-táncos műsort, sőt még történelmi ruhabemutatóra is sor került.
A héten fellép még az otthonban a Szan-Dia Fitness Club, a nagyrécsei Ritmus Kórus, a sort pedig a Városi Diákszínpad fiataljai zárják.
Kun Ádám elmondta: az idősek heti programsorozattal szeretnének hagyományt teremteni, de ezen kívül is számos egyéb programot terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában