Hétfőtől visszaköltöznek a szakrendelések az épületbe

2023.09.28. 20:00

Végeztek a rendelőintézet belső felújítási munkálataival Zalaegerszegen

Mintegy 284 millió forintot költöttek a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Rendelőintézetében működő járóbeteg-szolgáltatások fejlesztésére. A márciusban indult projekt zárása csütörtökön délután volt Zalaegerszegen. Hétfőtől már újra a régi helyen kereshetik a rendeléseket a páciensek.

Mozsár Eszter

Az új fényterápiás eszköz mellett Vigh László, Balaicz Zoltán, dr. Gasztonyi Beáta, dr. Kemény Teréz osztályvezető főorvos és dr. Hodossy-Virágh Andor bőrgyógyász szakorvos

Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényen először dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató szólt a márciusban kezdődött beruházás részleteiről. Több mint 110 millió forintot fordítottak eszközbeszerzésre, amiből nyolc szakellátást támogattak. A fennmaradó összeget infrastrukturális fejlesztésekre fordították. A projektben megvalósult eszközbeszerzés lehetővé tette a járóbeteg-szakellátás biztosításához szükséges költséghatékony gép-, műszer- és eszközállomány fejlesztését. Ez a cél a meglévő, elavult eszközök cseréjével, illetőleg új, korszerű eszközök beszerzésével, a képalkotó diagnosztika fejlesztésével, az orvosi és ápolási munkát észszerűsítő, egyszerűsítő, korszerű eszközök beszerzésével valósult meg. A főigazgató kiemelte a 17 millió forint értékű lézerterápiás orvosi eszközöket a bőrgyógyászaton, az urológián mintegy 20 millió forint értékben ultrahangkészüléket vásároltak, a sebészeten doppler-vizsgálathoz szükséges ultrahangkészüléket, kézi műszereket szereztek be.

- A földszinten a fizioterápiás részleget, a kiemelt kezelőt, illetve az általános sebészetet, az első emeleten az urológiát, az ortopédiai és a bőrgyógyászati járóbeteg-ellátást, a második emeleten a belgyógyászat-gasztroenterológiai rendelőt, felette a fül-orr-gégészet audiológiai járóbeteg-rendelőket, valamint az aneszteziológia és intenzív terápiás osztály fájdalomambulanciáját újítottuk fel. Fontos hangsúlyozni, hogy mind az öt szinten teljesen modernizáltuk és mozgáskorlátozottak számára is akadálymentesítettük a vizesblokkokat – sorolta Gasztonyi Beáta.

A város folyamatosan támogatja a vármegyei kórházat, mondta Balaicz Zoltán polgármester a felújított zalaegerszegi rendelőintézet átadásán
Fotó: Pezzetta Umberto

Az eszközbeszerzésekhez közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódó rendelők, kiemelt kezelők felújítása is megtörtént, melynek keretében a padozatok, a mennyezeti világító berendezések cseréje, a falfelületek glettelése és festése valósult meg, tette hozzá a kórházvezető.

Vigh László országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy elmúlt tíz esztendőben mintegy tízmilliárd forint értékben valósultak meg beruházások az egészségügyi intézményben, s külön megköszönte az itt dolgozók munkáját.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az önkormányzat és a vármegyei kórház kapcsolata kiváló, s a város ezentúl is minden támogatást szeretne megadni a zavartalan működéshez, ahogy eddig is tette. Legyen az jótékonysági rendezvény, lakhatási támogatás, elektromos autók vagy éppen ingyen parkolóhelyek biztosítása, mondta Balaicz Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában