Ceremónia

2023.09.19. 18:30

Tréfás esküvő Bakon

A szüreti időszakhoz közeledve rendeztek tréfás esküvőt a baki faluháznál szeptember 16-án, szombaton.

Arany Horváth Zsuzsa
A tréfás baki esküvői alkalmi násznépe
Fotó: Szili Diána

A ceremónia megegyezett az eredeti falusi szokások részleteivel, csak ezúttal az ifjú pár volt kicsit hamis, tudtuk meg a szervezőket képviselő Baloghné Bacsa Ibolyától. A mókában részt vevők ugyanúgy búcsúztatták a vőlegényt, vonultak a menyasszonyos házhoz, majd a faluházhoz, ahol összeadták az alkalmi párt, Futó Rózsát és Kalim Pált. 

Esküvő a baki faluház lépcsőjén
Fotó: Szili Diána

A násznép a sportcentrumnál felállított sátorban vigadhatott a lakodalomban. A tréfás esküvő résztvevői, szereplői a helyi civil szervezetek közül a Faluvédő Asszonyok Egyesületének, a Kistermelők Baráti Egyesületének és a Polgárőr Egyesületnek a tagjai, és a Baki Pántlika Néptáncegyüttes ifjúsági csoportjának táncosai voltak. A szervezésben közreműködött a faluház. A program apropója, hogy idén kevesebb esküvő volt a faluban, és így szerettek volna „példát” mutatni a fiataloknak, ezért a "szereplők" is az idősebb korosztályból kerültek ki. A lakodalom gazdasszonya Horváth Mária szakács szakoktató volt, a Faluvédő Asszonyok Egyesületének tagjai készítették a vacsorát, melyre a násznép is hivatalos volt. 

Koszorúslányok karéja
Fotó: Szili Diána

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában