Diplomáciai nagyüzem Hévízen

2023.09.06. 16:30

Orosz, német és kínai partnerekkel is egyeztetett Papp Gábor

Az Oroszországi Föderáció magyarországi nagykövetét, Evgeny Stanislavovot fogadta a minap Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki az ezt megelőző napokban német és kínai szakemberekkel is tárgyalt.

Péter B. Árpád

Papp Gábor és Evgeny Stanislavov főként turisztikai témákban egyeztetett

Fotó: ZH

A városvezető és Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője a fürdőváros turizmusának nemzetközi szerepéről és az orosz beutazó turizmus elmúlt időszakáról, jelenlegi nehéz helyzetéről és a jövőbeli lehetőségeiről váltott szót Evgeny Stanislavovval.

Papp Gábor kifejezte reményét, hogy a város idegenforgalmában korábban jelentős szereppel bíró orosz turisták hamarosan ismét utazásuk célpontjául választhatják Hévíz városát.

Nem sokkal e tárgyalást megelőzően Papp Gábor a PA Touristik németországi vezetőjével és helyi képviselőjével is megbeszélést folytatott. Ezen a Hévíz számára rendkívül fontos és hagyományosan erős német beutazó turizmus jelenlegi helyzetéről és lehetőségeiről esett szó.

A PA Touristik régi partnere a fürdővárosnak, számos közös akciót szerveztek már, népszerűsítve például a Németországból a Hévíz-Balatonra induló légi járatokat, s a fürdőváros kúrakínálatát. Ezen együttműködés a jövőben is folytatódik.

Papp Gábor a kínai Csungkingból érkezett delegációt is fogadott az elmúlt hetekben
Fotó: ZH

Augusztus végén pedig a kínai Csungkingból érkezett delegációt fogadott Hévíz első embere. Az ázsiai város vezetői, illetve cégek képviselői turisztikai, gazdasági és egyéb együttműködési lehetőségekről egyeztettek Papp Gáborral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában