Gyülekezeti ebéd a hittanévnyitó istentisztelet után

2023.09.12. 16:15

„Ne félj, mert én veled vagyok, megerősítelek és megsegítelek, s győzelmes jobbommal támogatlak”

Gyülekezeti ebéddel összekötött hittanévnyitó istentiszteletet tartott a hévízi református közösség.

Péter B. Árpád

Péntekné Vizkelety Márta minden résztvevővel szót váltott a gyülekezeti ebéd alkalmával

Fotó: Péter B. Árpdád

Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor az Ézsaiás könyvéből származó idézettel bátorította a diákokat és szüleiket: „Ne félj, mert én veled vagyok, megerősítelek és megsegítelek, s győzelmes jobbommal támogatlak”.

A lelkész felhívta a figyelmet: az Úr ebben az igében azt ígéri, ott lesz a szülők és a gyermekek mellett az óvodában és az iskolában is a tanulás rögös útján. Ehhez csak annyit kell tennünk: figyeljünk rá és forduljunk hozzá segítségért, emelte ki Péntekné Vizkelety Márta, aki hittant tanít a hévízi általános iskolában.

– Ugyanerről tanulunk a hittanórákon s azt erősítjük: aki Istenben bízik, benne hisz, hozzá fordul, az végül győzni fog. Egy jó bizonyítvánnyal, áldással, és a hitében egész évben megerősödik – hívta fel a figyelmet a lelkész.

A legkisebbeket játékok várták a templomkertben
Fotó: Péter B. Árpád

A hittanévnyitó istentisztelet után a templomkertben vendégül látták a híveket. Ez az alkalom a nyári hittantábor záróvacsorájának pozitív emlékéből szökkent szárba, alkalmat teremtve a beszélgetésre, a kapcsolattartásra, egymás bátorítására.

– Az Úr Jézus Krisztus arra bátorított bennünket, hogy tartsunk együtt istentiszteleteket, legyünk együtt az Úr közelében. S tudjuk, az őskeresztyén korban az istentiszteletek után mindig volt agapé, szeretetvendégség. Egy picit erre is gondoltunk ezzel az alkalommal – mondta el Péntekné Vizkelety Márta.

Ezúttal a presbiterek és a hitoktatók önzetlen munkájával a bográcsban sertés lapockapörkölt rotyogott, amihez tésztát kínáltak, a szülők jóvoltából pedig pogácsa és sütemény került az asztalokra. A legifjabbakat különböző játékok is várták a gyülekezeti ebéd ideje alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában