Örömfőzés, íjászat, pónilovaglás

2023.09.04. 09:30

Malom-tavi Piknik Kaszaházán a Zala folyó mellett

A hajdani folyóparti kikapcsolódások hangulatát is megidézte vasárnap délután a zalaegerszegi kaszaházi városrészben első alkalommal megrendezett Malom-tavi piknik, amely a Zala és a Malom-tó közti területen kínált örömfőzést, íjászatot, pónilovaglást, kutyás bemutatót, kincskeresést, baráti beszélgetést, nemcsak a kaszaháziaknak, hanem a pózvai és a nekeresdi városrészben élőknek is, akinek a száma körülbelül 1500, egyre több kisgyermekes családdal.

Arany Horváth Zsuzsa

A jól sikerült piknik résztvevői

Fotó: Pezzetta Umberto

- Gyerek- és ifjúkorom hangulata jön vissza most, a nagymamám, a gyerekkori fürdéseink, a ruhamosás, a Halászcsárda, a magyar nóta, a cigányzene, a tavi csónakázás, a palacsintázás, minden-minden emlék előjön -mondta a 75 éves Móriczné Erzsike, a Malom-tó Piknik résztvevője, aki ma a Kertváros lakója.

A településrészi önkormányzat és a VMK rendezvényszervezői meghívásának tettek eleget a résztvevők, tudtuk meg Németh Gábortól, a városrész önkormányzati képviselőjétől.

- Tavasszal, amikor a tó környezetét rendeztük, megfogalmazódott a bennünk, helyiekben, milyen jó lenne, ha ismét olyan élnék közösségi élet színtere lenne a megújult, kerékpárúttal, pihenővel gazdagodott barátságos városi zöld szeglet, mint amikor itt fürdő, strand is működött - mondta a képviselő, miközben az asztalok körül szárított vargányás egytálétel, a pózvaiaknál pedig prósza sült. - Látjuk, hogy az itt élőknek fontos a környezet rendezettsége, és szívesen töltik el egymással is szabadidejüket. Délelőtt 20 kilométeres kerékpár túrára invitáltuk a vállalkozó kedvűeket, az eső ellenére Gébártig tekertek és vissza a sportos résztvevők, tanulva a biciklisávok használatát. Szeretnénk minél jobban összehozni a közösségeket,  gyerekeknek még kincskeresést is szerveztünk.

A Zala folyó rendezésekor kialakult Malom-tó egykor csónakázó tó volt, a zalaegerszegi fürdőélet egyik fontos helyszíne, noha strandolásra már nem fogják használni. Csendes, szabadidős zöld miniszigetet szeretnének hosszú távon az itt élők, akik arra is figyelnek majd, hogy mindig tiszta, rendben tartott tér legyen a Malom-tó partja.

- Rengeteg ötlet van, talán még a régi hegedűszó is felcsendül itt, ami egykor a szintén hozzá tartozott a kaszaházi délutánokhoz - mondta Németh Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában