Óvodai rekonstrukciók

2023.09.18. 15:30

Két intézményben is elkezdődnek a felújítási munkák

Megkezdődik az Attila utcai tagóvoda villamos hálózatának rekonstrukciója, illetve a ligetvárosi tagóvoda tetőhéjazatának cseréje. A munkaterületeket hétfőn adta át az önkormányzat a kivitelezőknek.

Pásztor András

A ligetvárosi tagóvodában a tetőhéjazat cseréjét oldják meg

Az elmúlt napokban számos beruházás kezdődött el a dél-zalai városban, az 588 millió forintos kormányzati támogatást ugyanis az év végéig fel kell használnia az önkormányzatnak. Mint ismeretes: a támogatást két évvel ezelőtt kapta a város, ám sokáig nem tudott megegyezni a fejlesztési listáról az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) és a Fidesz-KDNP frakció.

Hétfőn reggel előbb az Attila utcai óvodában, majd azt követően a ligetvárosi tagóvodában is megtörtént a munkaterület átadása. Az előbbi intézményben nemrég fejeződött be az épület energetikai korszerűsítése – beleértve a nyílászárók cseréjét és az épület hőszigetelését – amit TOP-pályázatból finanszírozott a város.

Mező Gábor, a kivitelező cég ügyvezetője (balról) a terveket ismerteti Balogh László polgármesterrel és Szabó Szilárd önkormányzati képviselővel az Attila utcai óvodában
Fotó: Gergely Szilárd

– Folytatódik az Attila utcai óvoda rekonstrukciója, most az épület villamos hálózatának rekonstrukciójára kerül sor, beleértve az erős- és gyengeáramú hálózat kiépítését, illetve a villámvédelmi és tűzvédelmi rendszerek kiépítését – mondta Balogh László polgármester, aki hozzátette: a beruházás 56 millió forintba kerül. – A munkálatok idejére a gyerekek a Corvin utcai Hétszínvirág Óvodában kapnak elhelyezést.

A ligetvárosi óvodában is hétfőn adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, itt egy régóta megoldandó problémát, az épület beázását kell orvosolni.

– A tervek szerint a tetőhéjazat cseréje, illetve a csapadéktól gombásodásnak indult gerendák cseréje valósul meg a beruházás keretében, közel 19 millió forint ráfordítással – mondta el Radics Bálint, a terület önkormányzati képviselője, aki azt kérte a kivitelezőktől, hogy gyorsan dolgozzanak. Az ígéret szerint október elején kezdődnek a munkálatok és cirka 2-3 hét múlva el is készülhet a tetőfelújítás.

A hétfői egyeztetésen az is eldőlt, hogy a munkálatok idejére az óvodások biztonsága érdekében a gyerekeket a miklósfai intézmény fogadja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában