Helyi közélet

2023.06.09. 09:00

Tudatos fogyasztásra nevelés: a Uzsonna Kommandó verseny díjkiosztása

A tudatos fogyasztásra nevelés korábbi hagyományait követve a Zsák-Len Manufaktúra Kft. és a Zöld TűzMadár Egyesület a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara partnerségével, a Zalaegerszegi ZSzC Báthory István Technikum pályaorientációs programjának keretén belül Uzsonna Kommandó néven idén is felhívást intézett a Zala vármegyei általános iskolák részére.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A felhívás célja a tudatos fogyasztói magatartás népszerűsítése volt, az érték- és természettudatos attitűdök kialakulásának segítése, elmélyítése, közösségépítés.

Egészséges, természetes csomagolású tízórait, uzsonnát kellett készíteni közösen, majd annak fotóját elküldve nevezni. A 119 nap alatt zajló programban 6 iskola tanulói vettek részt,  16 étel készült el, lezajlott 6 titkos kóstoló, beérkezett 3264 szavazat.

A versenyben elért eredményeket elismerő díjakat június 8-án, csütörtökön a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Képzési Központjában adták át, a versenyzőket és segítőiket dr. Palányi Ildikó megbízott főigazgató köszöntötte, majd Tornyos Ágnes ötletgazda, a Zsák-Len Manufaktúra és a Zöld TűzMadár Egyesület elnöke értékelte a felhívásra jelentkezők munkáját. 

A program 3. helyezettje a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola 3 Séf 6 Angyal formációja lett, felkészítő pedagógus Tóthné Németh Gabriella. A csapat a Bobo Fun Park 20.000 forintos utalványát kapta. Második helyezett lett a Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola KisInas szakköre,  felkészítő pedagógus Rozgonyi-Becze Petra. Nyereményük a kalandpark 25.000 forintos utalványa. Első helyezést ért el  a Teskándi Csukás István Általános Iskola Kajla Kalandor csapata, felkészítő pedagógus Farkasné Péntek Zita és Koller Zsuzsanna. A csapat 30.000 forintos kalandparki  utalványt kapott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában