Az élő példái a gyógyulásnak

2023.06.07. 11:30

Születésnapját ünnepelte a Daganatos Betegek Egyesülete Zalaegerszegen

Terített asztal mellett, hatalmas tortával, finom vacsorával ünnepelte 33. születésnapját a Daganatos Betegek Egyesülete. Az immár "krisztusi korba" lépett közösség minden évben számon tartja megalakulása évfordulóját, ami az összegzés mellett alkalmat teremt a vidám együttlétre is.

Fincza Zsuzsa

Hatalmas tortával ünnepelte születésnapját a Daganatos Betegek Egyesülete. A képen közében Baranyainé Sifter Mária, mellette Horváth Miklós és Németh Zoltánné

Fotó: Fincza Zsuzsa

Mozgalmas esztendőt tudhatnak maguk mögött: a számos egészségügyi témájú előadás mellett bővíthették jogi ismereteiket, sok érdekes részletet ismerhettek meg Zalaegerszeg történelméből, részt vettek elsősegélynyújtó oktatáson, heti rendszerességgel tartottak gyógytornát, sokat kirándultak - jártak Kőszegen, a Balaton körül, a kőröshegyi tulipánosban, részt vettek a daganatos betegek Tihanyban rendezett országos találkozóján. A jövőre nézve is hasonlóan tartalmas programokat terveznek gyógytornával, elsősegélynyújtó tanfolyammal, kirándulásokkal: az úti célok között szerepel többek között a csácsi és a Folly-arborétum is.

Terített asztal mellett ünnepelte megalakulásának évfordulóját a Daganatos Betegek Egyesülete
Fotó: Fincza Zsuzsa

- A legfontosabb - hangsúlyozta Baranyainé Sifter Mária, az egyesület elnöke, hogy közösségük tagjai tudják, a betegség útvesztőiben nem maradtak egyedül, segítséget kaphatnak, sőt maguk is adhatnak. Ők az élő példái, hogy igenis meg lehet gyógyulni ebből a kórból is, az orvostudomány biztató eredményeiről a meghívott szakemberek rendszeresen beszámolnak.

dr. Máhr Károly onkológus főorvos beszámolt a gyógyítás eredményeiről, s külön kiemelte a rákszűrések fontosságát
Fotó: Fincza Zsuzsa

Horváth Miklós, a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetségének elnöke, a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége (TESZ) ügyvezető-elnöke köszöntőjében felelevenítette az alapítás pillanatát, amikor 1990 februárjában dr. Erdős Sándor onkológus főorvos és Baranyainé Sifter Mária a TESZ segítségét kérte az új civil szervezet megalakításához, működéséhez. Az egyesület csírája, a "Gyógyult daganatos betegek klubja" egy év elteltével a "Reménység klubja" nevet vette fel, 2004-ben a jelenlegi titulussal egyesületté alakult. A TESZ-t alkotó 52 civil szervezet tagjaként a daganatos betegek is változatlanul élvezhetik a szövetség támogatását.

Az egyesület tagjait először Baranyainé Sifter Mária köszöntötte

A születésnapi rendezvényen dr. Máhr Károly onkológus főorvos, a Szent Rafael Kórház onkológiai osztályának vezetője a rákgyógyítás reménykeltő új eredményeiről számolt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában