Programok bringások kedvére

2023.06.03. 17:00

Szemlétformálás a környezetet kímélő közlekedés népszerűsítésére

Vidám bringás csapat verbuválódott össze szombaton a Dísz téren, ahonnan indult a BringázZeg! menete az alsóerdei élményparkba.

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor

A gyalogos- és kerékpáros-barát belvárosi közlekedés feltételeinek megteremtését, a hivatásforgalmú kerékpárutak fejlesztését, a Kosztolányi utca kétirányúsítását támogató terület- és településfejlesztési programhoz kapcsolódó rendezvény egyik célja a szemléletformálás volt. Erről Kereszturiné Lochuk Nikoletta, a polgármesteri hivatal pályázati referense beszélt érdeklődésünkre. Mint mondta, az önkormányzat elkötelezett 0a kerékpáros közlekedés támogatása mellett. A beruházásokon túlmenően a lakosságot minél több információval kívánják ellátni annak érdekében, hogy megismerjék kerékpáros útvonalak hálózatát. Ezen kívül a belvárosi forgalmi viszonyok gyökeres átalakításáról is információkat tesznek közzé több platformon.

Bali Zoltán alpolgármester is nyeregbe pattant és a bringásokkal tartott Alsóerdőre. Mint mondta, a kerékpárutak fejlesztésével szeretnék elérni, hogy minél többen válasszák a környezetet kímélő közeledést. Hozzátette, a látványos programokat kínáló BringázZeg! részeként nemzetközi kerékpárversenyt is rendeztek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában