Tizenegy pedagógust tüntetett ki

2023.06.05. 17:45

Pedagógusnapi elismeréseket adtak át Zalaegerszegen a városi díszteremben

A városi önkormányzat szoros kapcsolatot ápol a zalaegerszegi közoktatási intézményekkel, annak ellenére, hogy 2013 óta már csak a bölcsődék és az óvodák fenntartója, az iskolák, technikumok a tankerület és a szakképzési centrum égisze alatt működnek.

Arany Horváth Zsuzsa

Első sor: Pál Mária, Devecseri Marietta, Lengyelné Kertész Tünde, Telekiné Kardos Judit, Olasz Tímea, Domján Nikolett, Kovács Józsefné, mögöttük Gorza Imréné, Laczkó László, Balaicz Zoltán, Makovecz Tamás, Nagy Andrea, Baloghné Borbás Ildikó

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg önkormányzata nemcsak az iskoláknak otthont adó épületek felújításában, infrastruktúrájuk folyamatos javításában vesz részt, hanem az oktatást, nevelést tartalommal megtöltő pedagógusok munkáját is elismeri évről évre. Június 5-én, hétfőn délelőtt a városi díszteremben zajlott pedagógusnapi ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester - egyben mint 14 évig tanító egykori középiskolai tanár - köszöntőjében elmondta, a város közössége nagyra értékeli azokat, aki e hivatást választják, hiszen a pedagógusnak soha nem lehet rossz napja, a diákok, kisgyermekek figyelme, szeretete pedig kölcsönhatásban van a felnőttekével. Az édesapaként is szóló polgármester hangsúlyozta, nem csak a pedagógusnapon, hanem az év 365 napjának mindegyikén megbecsülés kell, hogy övezze a tanítókat, tanárokat, szakoktatókat, óvónőket, dadákat.  Zalaegerszeg a fenntartóváltás óta eltelt tíz esztendőben is igyekezett jelen lenni a városi közoktatás szereplőinek az életében, a közgyűlés 2014-ben megalkotott szakmai programjának tervei szerint pedig 2024 végéig minden nevelési intézményt felújítanak Zalaegerszegen. Három középiskolában (Deák Ferenc Technikum, Széchenyi István Technikum, Zrínyi Miklós Gimnázium) zajlik vagy ért a végéhez ezekben a hetekben az energetikai felújítás, előbbi kettő esetében hamarosan sorra kerül az átadásra is.

A zalaegerszegi önkormányzat az ünnepségen tizenegy pedagógust tüntetett ki a 2022/2023-as tanév vége felé közeledve. Nyolc óvodapedagógus (Baloghné Borbás Ildikó, Nagy Andrea, Telekiné Kardos Judit,  Lengyelné Kertész Tünde, Domján Nikolett, Olasz Tímea, Devecseri Marietta, Gorza Imréné) és három tanár (Pál Mária, Kovács Józsefné és Laczkó László) vehetett át elismerést a polgármestertől és Makovecz Tamástól, a városi szakbizottság elnökétől. A legkiválóbb pedagógusok munkájáról a közvetlen munkahelyi vezetőik által írt, róluk szóló elismerő sorokat is felolvasták a ceremónián, a bensőséges ünnepségen a Kosztolányi téri óvodába járó kisgyermekek pedig pünkösdi témájú dalos műsorral kedveskedtek a kitüntetetteknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában