Történelmi veszteség

2023.06.05. 20:00

Megemlékezést tartottak a trianoni tragédia évfordulójáról Andráshidán

Zalaegerszeg andráshidai városrészében június 5-én, hétfőn délután a Hősök kertjében emlékeztek meg a Magyarország jelentős területeit elcsatoló, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum évfordulójáról.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Az emlékezésen Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, az anyaország segíti a határainkon kívül élő magyarokat, akik közül 10 év alatt 1,1 millió vette fel a magyar állampolgárságot. A fájdalom, ami a történelmi veszteséget kíséri, hasonlatos a végtagok elvesztése utáni fantomfájdalomhoz, tette hozzá a szónok. Domján István, a településrész önkormányzati képviselője is szólt a nemzetet ért tragédiáról. A Keresztury VMK szervezésében zajlott, a gébárti emlékharang hangjaival kezdődött rendezvényen az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület és az Öveges József Általános Iskola tanulói adtak műsort, majd koszorút helyeztek el a Hősök kertjében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában