Nemzetközi művészeti fesztivált szeretnének a városba hozni

2023.06.12. 14:19

Elnyerte a thaiföldiek tetszését az egerszegi vendégszeretet

Szombaton második alkalommal országos minősítő táncfesztivált, vasárnap pedig évadzáró gálaműsort rendezett az Albatrosz Tánc Sport Egyesület. Hétfőn a hozzájuk látogatott thaiföldi delegáció tagjaival közösen tartottak sajtótájékoztatót a Korona Szalonban, ahol Balaicz Zoltán polgármester társaságában egy egerszegi nemzetközi fesztivál terveiről is szót ejtettek.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármesternek a fesztivál Ázsia Gyémántját dr. Achara Phanurat (középen) nyújtotta át. Mellettük balról Chimmalee Boonliang, jobb oldalon Háriné Molnár Ágnes és dr. Kanpean Usa

Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegiek 2019 óta ápolnak jó kapcsolatot a távolkeletiekkel, akikkel egy kínai turnén találkoztak először. Akkor kapták a meghívást a thaiföldi fesztiválra, s az egerszegi csapat egyedüli magyarként képviselte hazánkat és a zalai megyeszékhelyet másik huszonkettő ország mellett két alkalommal is. A vendéglátók ragaszkodnak az ügyes lányokhoz, érdekesség, hogy látványos és akrobatikus produkciójuk elemeit ősi thai vázákon fedezték fel. A delegáció tagjai egyébként felléptek az Albatrosz Gálán, valamint megnézték a műhelymunkájukat.

Háriné Molnár Ágnes, az Albatrosz művészeti vezetője arról tájékoztatott, hogy dr. Bánhidi Miklós, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem professzora, oktatója hívta meg hazánkba dr. Achara Phanuratot, a Thaiföldi Nemzetközi Folklórfesztivál (TIFF) alapítóját és tanítványait. A delegáció két hetet tölt az országban, miközben Budapesten, Győrben és Pécsen felkeresik a testnevelési egyetemeket. Dr. Achara Phanurat, aki egyben a Surindra Rajabhat University oktatója, így fogalmazott: a tervek szerint szeretnék ezt a nemzetközi fesztivált Magyarországra hozni, aminek egyik állomása Zalaegerszeg lehetne. Valamint örülnének annak, ha az egerszegi csapat a thaiföldi diákoknak is átadná tapasztalatait és tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában