Nyár

2023.06.09. 17:30

Egy hét múlva nyitnak a zalaegerszegi fürdők, strandok

Az önkormányzat adó típusú bevételeinek gyarapodása és az energiaárak mérséklődése lehetővé teszi, hogy mégis nyitva tartson 2023 nyarán is a a városi fenntartásban működő AquaCity, a gébárti Tóstrand és a városi strand, mondta pénteken az AquaCityben tartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester.

Arany Horváth Zsuzsa

Bánhegyi Péter, Vigh László, Balaicz Zoltán és Bíró Botond, az AquaCity létesítményvezetője

Fotó: Pezzetta Umberto

A vízi élménypark üzemeltetése tetemes energiaköltséggel jár, a városlakók és a turisták nyári szórakozási lehetőségeit ennek ellenére szeretné biztosítani a város és a létesítmények a vezetése. Június 17-től, azaz jövő szombattól vehetik birtokba a strandokat a látogatók, tájékoztatott Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője, hozzátéve, még aznap el is kezdődik az AquaCity-ben a három fordulós strandröplabda-bajnokság, mely augusztus 19-ig tart. A további programok között retró napot, városismereti vetélkedőt, borsodi és családi napot és sok zenét találnak a fürdőzők július 15-től minden szombaton. A jótékonysági főzős családi napot augusztus 12-re tervezi az önkormányzat. Az AquaCity étkezést is biztosító napközis táborral is segíti a dolgozó szülőket: június 26-augusztus 18-ig naponta 8-16,30 között kínálnak a 6-11 éves gyerekeknek felejthetetlen strandos nyarat, amihez a megyei könyvtár munkatársai is csatlakoznak. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, ahogy 2016 óta mindig, idén is működteti a strandkönyvtárat, mondta a tájékoztatón Tóth Renáta igazgató. A könyvek, újságok mellett az olvasáshoz kapcsolódó foglalkozások, társasjátékok is várják majd a vízi park látogatóit szombatonként 11-18 óra között.

Vigh László országgyűlési képviselő hozzászólásában dicsérte a város gazdálkodásáért felelős vezetőket, így a gyönyörű környezet és a vízi attrakciók sokasága idén is benépesülhet, fejezte ki örömét a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában